Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλες αλλαγές στα δρομολόγια

Αλλαγές στις τιμές εισιτηρίων του Προαστιακού και στα δρομολόγια του Σιδηροδρόμου. Μέχρι και 50% πάνω τα εισιτήρια. Αυξήσεις και στις κάρτες και στα μειωμένα. Νέα πλέγματα δρομολογίων στον ΟΣΕ από την Κυριακή.

Αυξήσεις στα εισιτήρια του Προαστιακού έως και 50% από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η διοικούσα εταιρεία, στα πλαίσια του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις συγκοινωνίες.
Ενδεικτικά στη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς-Κιάτο το απλό εισιτήριο, που κοστίζει 8 ευρώ, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ανεβαίνει στα 12 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50%. Το δε εισιτήριο με επιστροφή φτάνει τα 18 ευρώ. Αντίστοιχα, στη διαδρομή Κόρινθος-Πειραιάς-Κόρινθος το απλό εισιτήριο είναι 6 ευρώ και με επιστροφή 10 και από τη Δευτέρα, θα στοιχίζουν 9 ευρώ το απλό και 14 με επιστροφή, δηλαδή επιβαρύνονται με αυξήσεις 50 και 40% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, τα εισιτήρια αυτών θα εξισωθούν με εκείνα των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ θα φτάσουν στο 1,40.
Αντίστοιχα μεγάλες αυξήσεις επιβάλλονται και στις τιμές των καρτών. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές μεταξύ Αθήνας - Κιάτου και Αθήνας - Κορίνθου από τα 120 ευρώ ανεβαίνει στα 150, ενώ το κόστος της ετήσιας κάρτας αυξάνεται από τα 900 ευρώ στα 1350.
Για διαδρομές από την Αθήνα στην Κινέττα και τους Αγίους Θεοδώρους η μηνιαία κάρτα από τα 80 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στα 120 ευρώ, τη στιγμή που η ετήσια κάρτα φτάνει στα 1080 ευρώ. Για Μέγαρα και Νέα Πέραμο η ετήσια κάρτα θα κοστίζει πλέον 540 ευρώ και η μηνιαία 60.
Για τη διαδρομή Κιάτο - Αεροδρόμιο η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 180 ευρώ αντί 120, ενώ το κόστος της ετήσιας ανεβαίνει από τα 1080 στα 1500 ευρώ.
Αυξήσεις θα έχουν γενικά οι τιμές των μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών, καθώς και των μειωμένων εισιτηρίων για τις ειδικές ομάδες επιβατών.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ- Αλλαγές στα δρομολόγια από την Κυριακή 13/02
Κατ' αρχάς τα δρομολόγια του Προαστιακού παραμένουν ως έχουν, με μόνη αλλαγή την 8λεπτη αύξηση, για τεχνικούς λόγους, του χρόνου διαδρομής τους στο τμήμα γραμμής Λιοσίων - Κιάτου.
Εξαιτίας αυτής, διαφοροποιούνται οι αναχωρήσεις και αφίξεις στους σταθμούς μεταξύ Θριασίου/Ασπρόπυργου - Κιάτου και προς τις δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα από Άνω Λιόσια για Κιάτο, το τρένο θα αναχωρεί κάθε ΧΧ:22 ενώ από Κιάτο η αναχώρηση θα γίνεται κάθε ΧΧ:40.
Από την άλλη, μεγάλες θα είναι οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Σιδηροδρόμου.
Ειδικότερα, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων, επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και αντιστρόφως.
Επίσης δρομολογούνται δύο (2) ζεύγη εκδρομικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Άρνισσας και αντιστρόφως, τα οποία, σε συνδυασμό με λεωφορεία στο σταθμό της Άρνισσας, θα εξυπηρετούν εκδρομείς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.
Στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ώρα και ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων.
Το νέο πλέγμα δρομολογίων αποτελείται από δύο ζεύγη:
- Το IC 90/91 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 07:24 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο 604 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) και από Δίκαια ώρα 16:26 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο IC75 από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα).
- Το 610/611 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 15:48 και από Δίκαια ώρα 05:19.
Τέλος, από την Κυριακή 13.02.2011 αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η κυκλοφορία όλων των Διεθνών αμαξοστοιχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...