Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" τον Εργοτέλη με σκορ 3-0, χάρη σε ένα "εκρηκτικό" 20λεπτο στην επανάληψη, με τα γκολ των Μοδέστο (47'), Πάντελιτς (58') και Μιραλάς (65'). Πλέον, θέλει δύο νίκες ακόμη για να εξασφαλίσει το φετινό πρωτάθλημα. Απέκρουσε πέναλτι ο Πάρντο. Δείτε το βίντεο του αγώνα με τις καλύτερες φάσεις από την αναμέτρηση.

 Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς "καθάρισε" τον Εργοτέλη με σκορ 3-0, στο κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 25η αγωνιστική της Superleague, χάρη σε ένα "εκρηκτικό" 20λεπτο στην επανάληψη, με τα γκολ των Μοδέστο (47'), Πάντελιτς (58') και Μιραλάς (65'). Καταλυτική η παρουσία του Ιμπαγάσα που μπήκε ως αλλαγή "μεταμορφώνοντας" την ομάδα προς το καλύτερο, ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση από τον Βέλγο στράικερ, θετική παρουσία από τον Ζαϊρί, ενώ απέκρουσε πέναλτι στο 29' ο Πάρντο.

Με την επικράτηση του αυτή, ο Ολυμπιακός, σημείωσε 12 σερί νίκες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, έφτασε τους 64 βαθμούς στην Superleague και πλέον χρειάζεται ακόμη δύο νίκες μόνο ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, ο οποίος θα είναι ο 38ος στην ιστορία της ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τα 48 γκολ στην διοργάνωση και συνεχίζουν να διαθέτουν τόσο την καλύτερη επίθεση, όσο και την καλύτερη άμυνα (12γκ) στον θεσμό.

Επόμενος αντίπαλος για τους Πειραιώτες είναι ο ΠΑΟΚ τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στην Τούμπα την Κυριακή στις 13 Μαρτίου και μετά ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με αντίπαλο την ΑΕΚ (20/3) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι ερυθρόλευκοι με δύο σερί νίκες σε αυτά τα παιχνίδια θα έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν με πανηγυρικό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα και αυτός, πλέον, είναι ο στόχος της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, δηλαδή, το "2 στα 2" κόντρα στους δύο "Δικέφαλους".

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο με ορισμένες αλλαγές, καθώς επέλεξε να ξεκουράσει τους Νταβίδ Φουστέρ και Αριέλ Ιμπαγάσα. Συγκεκριμένα, ο Ραφαέλ Πάρντο κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους 'Ολοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο, δεξιά τον Γιάννη Μανιάτη και αριστερά τον Χοσέ Χολέμπας. Στον άξονα, τον ρόλο του "κόφτη" τον ανέλαβε ο Φρανσουά Μοδέστο ενώ δίπλα του την θέση του κεντρικού χαφ την πήρε ο Ντουντού Σεαρένσε. Στα άκρα, ως αριστερό χαφ-εξτρέμ ξεκίνησε ο Ζαουάντ Ζαϊρί, δεξιά ο Ντένις Ρόμενταλ, στο πόστο του δεύτερου στράικερ ο Κέβιν Μιραλάς και μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ο Μάρκο Πάντελιτς.

Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, στο κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας "Γεώργιος Καραϊσκάκης",  ο Ολυμπιακός έπαιξε μονότερμα τον Εργοτέλη, με τους ερυθρόλευκους να έχουν την κατοχή της μπάλας, να έχουν επιβάλει το παιχνίδι κυριαρχίας τους, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους, με τους Μιραλάς και Ζαϊρί να είναι οι πιο δραστήριοι παίκτες των ερυθρολεύκων. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες ήρθε στο 14' του αγώνα, όταν σε μία αντεπίθεση ο Βέλγος στράικερ έτρεξε στον άξονα, έβγαλε μία ωραία κάθετη μπαλιά στον επερχόμενο από τα δεξιά Ρόμενταλ, με τον Δανό εξτρέμ να δοκιμάζει στη κίνηση ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε στα αριστερά εξωτερικά δίχτυα του Δασκαλάκη.

Οι γηπεδούχοι σιγά-σιγά έβρισκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, συνεχίζοντας να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας στην κατοχή τους, έφταναν συνεχώς απειλητικά προς τα καρέ του Εργοτέλη και στο 18' ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ντουντού. Ο Ρόμενταλ ανέλαβε την εκτέλεση του πρώτου κόρνερ για τους ερυθρόλευκους, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά βρήκε τον Βραζιλιάνο χαφ, ο οποίος από πλεονεκτική θέση, από το ύψος της μικρής περιοχής, δοκίμασε να "εκτελέσει" τον Δασκαλάκη, αλλά ο πορτιέρο των Κρητικών έκανε την απόκρουση στέλνοντας την μπάλα άουτ σε κόρνερ. Στα επόμενα, περίπου, δέκα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι γηπεδούχοι έχασαν τους αυτοματισμούς τους, με αποτέλεσμα οι "κιτρινόμαυροι" να αναθαρρήσουν και να δημιουργήσουν κινδύνους.

Στο 27' ο Εργοτέλης κέρδισε κόρνερ και έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στην εστία του Ολυμπιακού. ΟΑλεξόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο Βερπακόφκις αντί να την στείλει προς την εστία την απομάκρυνε. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν αποδιοργανωμένοι για ορισμένα λεπτά, έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν μπροστά στην επίθεση, ψάχνοντας την ευκαιρία γκολ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βερπακόφσκις κέρδισε πέναλτι ύστερα από το άτσαλο -απρόσεκτο- μαρκάρισμα του Ζαϊρί. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Λεάλ, αλλά ο Πάρντο αντέδρασε άψογα, καθώς ο Βελγοϊσπανός τερματοφύλακας έπεσε πολύ σωστά στην δεξιά πλευρά της εστίας του, αποκρούοντας το, όχι καλοχτυπημένο, σουτ του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού, με τον γκολκίπερ των Πειραιωτών να δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του τα επόμενα λεπτά, επέβαλε ξανά το παιχνίδι κυριαρχίας του, είχε την κατοχή (60%-40%) της μπάλας, προσπαθώντας στην επίθεση με κάθετες μπαλιές να αξιοποιήσει τον Πάντελιτς, αλλά ο Σέρβος δεν μπορούσε να τις εκμεταλλευτεί, καθώς δεν του έβγαινε τίποτα στο ματς, όντας εκνευρισμένος από το μαρκάρισμα του Χίλμπινγκερ. Οι Μιραλάς και Ζαϊρί συνέχισαν να είναι οι περισσότερο δραστήριοι παίκτες των ερυθρολεύκων, με τους δύο ποδοσφαιριστές να επιχειρούν είτε να βγάλουν φιλόδοξες ασίστ, είτε να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Στο 40' έγινε μία φάση για την οποία ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι, το οποίο δεν δόθηκε από τον διαιτητή Μήτσιο. Ο Μιραλάς ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη από τον Φραγκουλάκη, αλλά ο ρέφερι από την Ήπειρο "έκλεισε" τα μάτια στην φάση, καθώς δεν σφύριξε ώστε να πάει η μπάλα στα 11 βήματα, δείχνοντας να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45'), ο Μέλμπεργκ θα μπορούσε να πετύχει ένα από τα πιο θεαματικά γκολ της φετινής Superleague. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Σουηδός σέντερ μπακ είχε προωθηθεί στην επίθεση, η μπάλα κατέληξε σε εκείνον, ο Σκανδιναβός δοκίμασε ένα εξαιρετικό σουτ στη κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε, μόλις, άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Δασκαλάκη.


 
Υπερηχητικός ο Θρύλος στην επανάληψη

Στην επανάληψη ο Θρύλος ήταν υπερηχητικός καθώς μέσα σε 20 λεπτά "καθάρισε" τον αντίπαλο. Ο Βαλβέρδε βλέποντας πως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με ιδανικό τρόπο από τον άξονα, αποφάσισε να κάνει στο ημίχρονο την πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Ιμπαγάσα, αντί του Ντουντού, με τον Αργεντινό να "μεταμορφώνει" προς το καλύτερο την ομάδα του. Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ (1-0) στον αγώνα με τον Μοδέστο. Ο μικροκαμωμένος Λατινοαμερικανός χαφ εκτέλεσε το κόρνερ, την μπάλα αρχικά την απομάκρυνε με κεφαλιά ο Τζούνιορ, εκείνη στη συνέχεια κατέληξε στον Μέλμπεργκ, με τον Σουηδό στόπερ να δοκιμάζει στη κίνηση ένα πολύ δυνατό ευθύβολο σουτ ακριβώς από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Εργοτέλη, το οποίο βρήκε στο κεφάλι του Γάλλου αμυντικού με την μπάλα ακολούθως να καταλήγει στα δίχτυα του Δασκαλάκη στο 47'.

Ο Ολυμπιακός, αυτόματα, απόκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, ήταν φανερό πως ο Ιμπαγάσα είχε δώσει άλλη "πνοή" στον άξονα, με τους ερυθρόλευκους να συνεχίζουν να πιέζουν τον Εργοτέλη για δεύτερο γκολ, το οποίο δεν άργησε να έρθει. Στο 58', ο Αργεντινός χαφ έβγαλε μία κάθετη μπαλιά στον Πάντελιτς, με τον Σέρβο από το ύψος της μεγάλης περιοχής να κοντρολάρει υποδειγματικά την μπάλα και μόλις αυτή υψώθηκε λίγους πόντους από το έδαφος, δοκίμασε στη κίνηση ένα τέλεια εκτελεσμένο σουτ, δείγμα της κλάσης του, το οποίο κατέληξε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Δασκαλάκη, γράφοντας στο 58' το 2-0 στην αναμέτρηση.

Στο 62' ο Ρόμενταλ έκλεψε την μπάλα, βγήκε μπροστά από την δεξιά πλευρά, πλησίασε στην μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο. Το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό, όμως, δεν άργησε να έρθει. Στο 65', ο ταχύτατος Μιραλάς δέχτηκε μία υπέροχη ασίστ από τον Μοδέστο, με τον Βέλγο στράικερ να φέρνει πρώτα την μπάλα στην κατοχή του με ιδανικό κοντρόλ, στη συνέχεια σαν "σφαίρα" να μπαίνει μέσα στην περιοχή του Δασκαλάκη και με ένα από τα γνωστά του υποδειγματικά πλασέ, αλά... Τιερί Ανρί, έστειλε με το δεξί την μπάλα στην αριστερή πλευρά των δικτύων του Εργοτέλη, κάνοντας το 3-0 στο παιχνίδι, με τον ποδοσφαιριστή να φτάνει τα 12 γκολ στην Superleague.

Ο Μιραλάς ήταν ασταμάτητος στην αναμέτρηση και συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα του Εργοτέλη με τις ντρίμπλες του. Στο 71' έκανε "γιο - γιο"  την άμυνα των φιλοξενούμενων, γύρισε στον Ρόμενταλ, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με το "κακό" του πόδι, το αριστερό, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση. Στο 77' ο Βαλβέρδε πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή της ομάδας του στο παιχνίδι, καθώς έβαλε τον Ουρτάδο αντί του Αβραάμ, με τον Μοϊσές να αναλαμβάνει τον ρόλο του ανασταλτικού χαφ στον άξονα και τον Μοδέστο να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα να πετύχουν και άλλα γκολ στο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν αν και συνέχιζαν να πιέζουν και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το 4-0, αλλά τα σουτ που δοκίμασαν ήταν άστοχα. Στο 82' ο Φετφατζίδης πήρε την θέση του Ζαϊρί και ανέλαβε τον ρόλο του αριστερού χαφ-εξτρέμ, χωρίς, όμως, να καταφέρει να ξεχωρίσει. Τελικό σκορ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0, με τους ερυθρόλευκους να πιάνουν εκπληκτική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνουν μία δίκαια και καθαρή νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ (78' Ουρτάδο), Μανιάτης, Χολέμπας, Μοδέστο, Ντουντού (46' Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ, Ζαϊρί (82' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Πάντελιτς.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Βερπακόφκις, Ζούνιορ (68' Σαρρής), Ρομάνο (63' Μπόντιμιρ), Φραγκουλάκης, Λεάλ (63' Ρουμπάκης), Γιαλούσης, Κυριακίδης και Αλεξόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...