Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο υπουργός Άμυνας κατηγορείται για λογοκλοπή όταν έκανε την διατριβή του!


Πολλά αποσπάσματα της διατριβής του υπουργού ήταν σχεδόν όμοια με ήδη δημοσιευμένα κείμενα άλλων συγγραφέων αλλά δεν ανέφερε τις πηγές του.

Ο γερμανός υπουργός Αμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος θεωρείται ο πιο δημοφιλής πολιτικός της χώρας, κατηγορείται για λογοκλοπή στην διατριβή για το διδακτορικό του, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.
Πολλά αποσπάσματα της διατριβής του συνιστούν "ασύστολη λογοκλοπή" και "απάτη", σύμφωνα με τον καθηγητή Νομικής Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Μακροσκελή τμήματα της διατριβής του υπουργού, που κάνουν συγκρίσεις σε νομικά θέματα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ήταν σχεδόν όμοια με ήδη δημοσιευθένα κείμενα, άλλων συγγραφέων, αλλά δεν ανέφεραν τις πηγές τους, έγραψε η εφημερίδα.
"Η αντιγραφή άλλων κειμένων εμφανίζεται σε όλη τη διατριβή και αφορά όλο το περιεχόμενό της", είπε ο Φίσερ-Λεσκάνο.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το θέμα έχει ήδη ανατεθεί σε επίτροπο ελέγχου στο πανεπιστήμιο της Βηρυττού, από το οποίο πήρε με καλό βαθμό το διδακτορικό του ο Γκούτενμπεργκ το 2007.
"Αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας με ψυχραιμία. Η διατριβή προετοιμάστηκε με την καλύτερη γνώση και συνείδηση", είπε ο εκπρόσωπος.
Ο φωτογενής πολιτικός και αγαπημένος του Τύπου Γκούτενμπεργκ, της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ, ανήθλε γρήγορα στις τάξεις της Βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) και διορίστηκε υπουργός Αμυνας μετά τις εκλογές του 2009.
Οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν επανειλημμένως ως τον πιο δημοφιλή πολιτικό πριν από την ίδια τη Μέρκελ.
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο στόχαστρο εξαιτίας μίας σειράς περιστατικών στους κόλπους του στρατού, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός εκπαιδευόμενου ναύτη σε εκπαιδευτικό πλοίο τον περασμένο χρόνο.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...