Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσιάστηκε το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για Android κινητά και το νέο Honeycomb!

 

H Google παρουσίασε στο κοινό το νέο Web-based ηλεκτρονικό κατάστημα της για την αγορά εφαρμογών καθώς και την νέα έκδοση του Android λειτουργικού που θα απευθύνεται κυρίως στα Tablet PC.

Με το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα Android Market Web Store που έκανε την πρεμιέρα του μετά την παρουσίαση οι χρήστες των Android συσκευών μπορούν να περιηγηθούν και να κατεβάσουν από τον υπολογιστή τους τις εφαρμογές που τους ενδιαφέρουν πράγμα που μέχρι πριν γινόταν μόνο μέσω του Android Market που ήταν προσβάσιμο μόνο από το Android κινητό.

Επίσης η Google αποκάλυψε οτι σκοπεύει να αφήσει τους χρήστες να κάνουν τις αγορές μέσα από άλλες εφαρμογές, γεγονός που θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να κερδίσουν αρκετά χρήματα σε μια πλατφόρμα που είναι περισσότερο γνωστή για το ελεύθερο λογισμικό.

Αυτή η κίνηση θα προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές πράγμα που σημαίνει και περισσότερους πελάτες αφού θα υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές για α επιλέξουν για το τηλέφωνό τους.

Μετά την ανακοίνωση του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος, η Google παρουσίασε και τη νέα έκδοση του Android 3.0 γνωστό και ως Honeycomb, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα Tablet PC και σίγουρα με τις βελτιώσεις που διαθέτει, δίνει μία μοναδική εμπειρία στο χρήστη.

Εκτός από τα Tablets υπάρχει ίσως δούμε το νέο Honeycomb, και στα smartphone αλλά για την ώρα η εταιρία δεν έχει δώσει παραπάνω στοιχεία για το πότε θα γίνει αυτό.






Με το Honeycomb η επιφάνεια εργασίας είναι πλέον πιο δυναμική και διαδραστική σε αντίθεση με αυτή του iPad που είναι απλά μία σειρά από εικονίδια.


Έτσι λοιπόν στην επιφάνεια εργασίας του Honeycomb ο χρήστης θα βλέπει μία σειρά από widgets στην αρχική οθόνη τα οποία θα ενημερώνονται αυτόματα με ειδήσεις, τον καιρό αλλά και τα Status των “φίλων” στα κοινωνικά δίκτυα ενώ οι ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές θα εμφανίζονται σε pop-up κουτάκια κατά μήκος του κάτω μέρους της οθόνης.


Σίγουρα το νέο Honeycomb είναι πιο εντυπωσιακό και πιο λειτουργικό από όλες της προηγούμενες εκδόσεις του Android που έχουμε δει μέχρι σήμερα και εκτιμάται οτι θα κυκλοφορήσει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου iPad.


 

Το είδαμε εδώ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...