Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Και τα ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Και τα ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕΤη συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ που έχει προκηρυχθεί για τις 23 Φεβρουαρίου προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ.Οι ανησυχητικές εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ καλούν τον κλάδο των δημοσιογράφων σε εγρήγορση. Η ανακοίνωση του διασωματειακού έχει ως εξής:

«Σε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συζητήθηκαν οι συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών με στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών και αμοιβών φωτορεπόρτερς, εκ περιτροπής εργασία, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, μονομερή αλλαγή ειδικότητας.
Οι εργαζόμενοι συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, απειλούνται να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά, μέσα από θολές νομοθετικές ρυθμίσεις που υπαγορεύονται και εκτελούνται από την κυβέρνηση, με στόχο την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, την καθιέρωση εργασιακού Μεσαίωνα σε όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, με την κατάργηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων ζωής. Η οικονομική κρίση δεν θα γίνει το πρόσχημα μιας άθλιας εκμετάλλευσης για την επιστροφή καθεστώτων δουλοπαροικίας και την υποταγή της είδησης για τη δημιουργία μιας φιμωμένης δημοκρατίας.
Ήδη στα ανοιχτά μέτωπα όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές δράσεις με Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, Μακεδονία, TELE TIME, Ant1 και Ρυθμό στο ραδιόφωνο, Star Channel, Όμιλο Αλαφούζου, ΑNTENNA TV, Αττικές Εκδόσεις, Πήγασο, ALTER TV, Αυριανή, Φίλαθλο, καθημερινά προστίθενται και άλλα, απόδειξη της στοχευμένης προσπάθειας στην οποία οφείλουμε σύσσωμοι να συστρατευτούμε για την αντιμετώπισή της.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Η Συντονιστική Επιτροπή εισηγείται προς τα Δ.Σ. των Ενώσεων και την Ομοσπονδία μας τη συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011».
Οι εξελίξεις στον «Πήγασο» είναι προάγγελος για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι εργοδότες στα ΜΜΕ και αυτό προβληματίζει την ΕΣΗΕΑ.
Σε λίγο (16:00) γίνεται η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον «Πήγασο», στην οποία κάποια μέλη της θα είναι παρόντες, ενώ σκληρή στάση αναμένεται να κρατήσει και σε άλλο ΜΜΕ (ΔΟΛ, ΣΚΑΪ) που προσπαθούν στην ουσία να καταργήσουν τις ΣΣΕ.

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...