Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Άποροι με πολυτελή Ι.Χ.

 
 
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη φοροδιαφυγή, με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ να βγάζουν νέα λαβράκια. Αυτή τη φορά πιάστηκαν στα πράσα οι ιδιοκτήτες 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων, οι οποίοι δήλωναν εισοδήματα που δεν θα επέτρεπαν να αγοράσουν ούτε μια ρόδα από τα συγκεκριμένα οχήματα.
Πρόσφατα, είχαν γίνει εκτεταμένοι έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο σε δέκα από αυτά, καθώς δεν έκοβαν αποδείξεις.
Οι ελεγκτές όμως δεν εξέτασαν μόνο τι συνέβαινε στα μαγαζιά, αλλά πήρε και αριθμούς πινακίδων από τα πολυτελή αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω.
Έτσι, μετά από διασταύρωση, διαπιστώθηκε ότι 6.000 άνθρωποι είχαν στην κατοχή τους πανάκριβα αυτοκίνητα και δήλωναν ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ. Μάλιστα αρκετοί είχαν δύο και τρία πανάκριβα οχήματα!
Επίσης, πολλοί φέρονται αναμεμιγμένοι σε σκάνδαλο εισαγωγής ΙΧ μεγάλης αξίας με υποτιμολογημένα παραστατικά, προκειμένου να εξαπατήσουν την εφορία. Πρόκειται για 435 πολυτελή αυτοκίνητα που έφερε στη χώρα εισαγωγική εταιρεία παρουσιάζοντάς τα ως... μεταχειρισμένα. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα",  η συντήρηση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου πάνω από 2.500 κ. εκ., έχει 2000 ευρώ ασφάλιστρα, 880 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας και 650 ευρώ για την ειδική εισφορά, την ώρα που ένα μόνο σέρβις κοστίζει περίπου 1.300 ευρώ. Με έξοδα για βενζίνη περίπου 4.000 ευρώ το χρόνο και χωρίς έκτακτα περιστατικά, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τα 10.000 που δήλωναν οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας δεν φτάνουν με τίποτα.
Οι έρευνες για τις δραστηριότητες της εταιρείας, αλλά και για τους άπορους ιδιοκτήτες είναι σε εξέλιξη, ενώ ελέγχονται και εταιρείες εισαγωγής ανταλλακτικών.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...