Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Κύμα καύσωνα πλήττει τα Βαλκάνια

 

Κύμα καύσωνα πλήττει τη βαλκανική χερσόνησο, με τη θερμοκρασία να φθάνει σε ορισμένες περιοχές και τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Στα Σκόπια σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς Κελσίου και στη Σόφια στους 35 βαθμούς Κελσίου. Η θερμότερη πόλη στη Βουλγαρία είναι το Πλόβντιβ με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 40 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και στη Σερβία .Στο Βελιγράδι το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 34 βαθμούς Κελσίου και στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Συνθήκες Σαχάρας αναμένεται να επικρατήσουν και στη Ρουμανία, όπου οι Aρχές λαμβάνουν μέτρα προστασίας, καθώς πολλοί κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για δεύτερη μέρα η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 37 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η χώρα να τεθεί σήμερα σε κίτρινο συναγερμό.
Σύμφωνα με τις αναγγελίες των μετεωρολόγων η θερμοκρασία στην περιοχή θα αρχίσει να υποχωρεί στα μέσα της εβδομάδας, αλλά θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.
 
newstime.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xathike na valeis aspro bloyzaki re kopelia

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...