Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Latin Dance


   




Η φράση  Latin dance αναφέρεται σε δύο διαφορετικά συστήματα, το κοινωνικό και το διαγωνιστικό.
H προέλευση τους είναι η λατινική Αμερική ( ειδού και το όνομα ) και η Κούβα.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν χοροί όπως  Cha-cha-cha ,  Rumba, Bachata, Salsa ( όλοι έχουμε δει το Dirty dancing ) , Samba, Mambo , Merenque κτλ. Μερικοί προσθέτουν σε αυτή τη λίστα και το tango , είτε "ευρωπαικό" είτε αργεντίνικο,ενώ το ειδός αυτό ακολουθεί διαφορετικές γραμμές.

Η δεύτερη κατηγορία  αναφέρεται σε πιο "επίσημα" είδη χορού και καλείται ως International Ballroom dance ή Latin american ή International dance.
( Πρέπει να ειπωθεί ότι στην Ελλάδα οι κοινωνικοί χοροί καλούνται και ως American )

Τα είδη του χορού που αποτελούν  το διαγωνιστικό σύστημα ειναι η Rumba, Cha-cha-cha, samba, paso doble, jive ( δεν προέρχεται από Λατινική αμερική ).

H Διαφορά από την 1η κατηγορία ειναι η τεχνική ( αν και τα βασικά στοιχεία τα συναντάμε και στα 2 συστήματα) , ο τρόπος και ο σκοπός που χορεύονται και οι διαφορετικές ονομασίες των βημάτων ( παρόλο που τα περισσότερα βήματα παραμένουν ίδια ).

Υπάρχουν διπλώματα ερασιτεχνικά και διδασκαλίας αναγνωρισμένα και με ισχύ, σε αντίθεση με τις ενδοσχολικές εξετάσεις ''επαγγελματικού πτυχίου "  που συναντάμε σε συστήματα κοινωνικού χορόυ.

Οι οργανισμοί που ασχολούνται και με αυτό το είδος χορού ειναι το ISTD και το IDTA.

Η πρώτη ταινία που παρουσιάζει το διαγωνιστικό είδος  είναι το Strictly ballroom ( 1992 ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kali fasi

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...