Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τσιπούρες στο φούρνο «ντυμένες» και σάλτσα λαδολέμονο

dsc01843_400
Υλικά:
  • 4 μεγάλες τσιπούρες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες δεν είχα αυτή τη φορά
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο, ή σέλερι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • Λεμόνι και ελαιόλαδο σε αναλογία ένα προς τρία
  • Μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις τσιπούρες ή τις παίρνουμε καλύτερα καθαρισμένες από τον ψαρά, τις λαδώνουμε ελάχιστα, τις αλατίζουμε, και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω τις «ντύνουμε» με τις λωρίδες της πιπεριάς, το σέλινο και τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Με τον τρόπο αυτό σπάει λιγάκι η ψαρίλα αλλά και γίνετε πιο ζουμερό τα ψαράκι. Τις ψήνουμε ανάλογα με το μέγεθός τους. Εγώ τις έψησα για 40 λεπτά στους 180ο C.
dsc01827_400
Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο Multi.Σερβίρουμε τα ψάρια φιλεταρισμένα με τη σάλτσα και καλή μας όρεξη!!!

dsc01838_400
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...