Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Η σοκολάτα ρίχνει την πίεση

Τα ίδια αποτελέσματα με την άσκηση μπορεί να έχει ένα κομμάτι σοκολάτας λένε τώρα Αυστραλοί επιστήμονες.

Οι επιστήμονες λένε μάλιστα ότι η καθημερινή (όχι υπερβολική δόση) κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει σε βάθος πενταετίας 20% την πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού για όσους πάσχουν από υψηλή πίεση.
Οι χημικές ουσίες, ειδικά της μαύρης σοκολάτας, διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνουν τη ροή του αίματος κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να “πέφτει” και η πίεση.
Αν σκεφτεί κανείς σκεφτεί ότι ένας στους δέκα υπερτασικούς δεν μπορεί να ρυθμίσει την πίεσή του με φαρμακευτική αγωγή, ίσως η σοκολάτα αποδειχθεί σωτήρια.
Η έρευνα έδειξε ότι η σοκολάτα ενώ ρίχνει κατά 5% την πίεση στους υπερτασικούς δεν επηρεάζει την πίεση όσων δεν έχουν πρόβλημα.
Όσο για την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι από ένα κομματάκι (έξι γραμμάρια) ως και μια ολόκληρη σοκολάτα (100 γραμμάρια). 
 
 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...