Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Έρχεται και υπογράφει ο Βούκσεβιτς

Έρχεται και υπογράφει ο ΒούκσεβιτςΟ Ολυμπιακός συμφώνησε με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον δανεισμό του Σίμον Βούκσεβιτς για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο Μαυροβούνιος αριστερός εξτρέμ, τον οποίο ενέκρινε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Μετά τους Μπαλάς Μέγκιερι, Ντένις Επστάιν και Κέβιν Μιραλάς, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να κλείσει την τέταρτη του μεταγραφή για το φετινό καλοκαίρι. Οι ερυθρόλευκοι συμφώνησαν σε όλα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον δανεισμό του 24χρονου (29/01/86), Σίμον Βούκσεβιτς, για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2011 που θα φτάσει τα 3.700.000 ευρώ. Οι Πειραιώτες τα έχουν βρει και με τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ και περιμένουν τον παίκτη σήμερα Δευτέρα (28/6) στην Αθήνα ενώ την Τρίτη (29/6) αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Για την απόκτηση του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρώτησε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, με τον "Τζόλε" να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα και το ταλέντο του παίκτη.

Ο Σίμον Βούκσεβιτς θα πιάσει θέση ξένου στο ρόστερ του Ολυμπιακού και στην ουσία θα πάρει την θέση του Βραζιλιάνου, Λεονάρντο, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Ιντερνασιονάλ. Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός, αγωνίζεται κυρίως στη θέση του αριστερού εξτρέμ ενώ αν χρειαστεί παίζει και στον άξονα, σαν επιτελικός μέσος. Βέβαια, πρώτος στόχος της διοίκησης για τον ιδανικό αντι-Τζόλε, για τον βασικό αριστερό χαφ, είναι ο 29χρονος Βραζιλιάνος, Νενέ, της Μονακό, με τους Πειραιώτες να έχουν κάνει επίσημη πρόταση στη γαλλική ομάδα για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή και θα περιμένουν σύντομα την απάντηση των Μονεγάσκων. Δεν αποκλείεται, όμως, οι ερυθρόλευκοι, να μείνουν με βασικό αριστερό χαφ τον Βούκσεβιτς, με εναλλακτικές λύσεις, τους αριστεροπόδαρους μέσους Ντένις Επστάιν και Άρη Σοϊλέδη, καθώς τα σχεδόν 5.000.000 ευρώ που ζητάνε οι Γάλλοι για τον Νενέ, χαρακτηρίζονται πολλά.

Ο Σίμον Βούκσεβιτς, ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρτιζάν το 2002 και εκεί έμεινε για τέσσερα χρόνια (61σ/16γκ). Το 2006, σε ηλικία 20 ετών, έχοντας, έχοντας ήδη ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα της χώρας με τις ικανότητες του, η ρωσική Σατούρν τον απέκτησε με μεταγραφή έναντι του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Στον ευρωπαϊκό βορρά, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με αποτέλεσμα να αποχωρήσει, με την Σπόρτινγκ να τον φέρνει στη Λισαβόνα ξοδεύοντας 2.000.000 ευρώ, για το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Στην Πορτογαλία, ο Σίμον Βούκσεβιτς, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, μετρώντας 54 παρουσίες. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, στο πρωτάθλημα της χώρας, είχε 14 συμμετοχές (11 βασικός) με 1 γκολ, ενώ έπαιξε και σε 3 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ (1 γκολ) και σε 3 παιχνίδια Κυπέλλου και Λιγκ Καπ. Η φετινή του χρονιά δεν ήταν πολύ καλή και ο προπονητής της ομάδας, Πάουλο Σέρτζιο, ανακοίνωσε πως δεν τον υπολογίζει για την συνέχεια, με αποτέλεσμα να τεθεί στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές. Ο 24χρονος αριστερός εξτρέμ, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, μετρώντας 22 συμμετοχές και 1 γκολ.

Πριν λίγα χρόνια, ο Σίμον Βούκσεβιτς, συγκαταλεγόταν -χωρίς ίχνος υπερβολής- μέσα στα πέντε μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ενώ στο παρελθόν ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η συνέχεια του δεν ήταν ανάλογη, περισσότερο λόγω συγκυριών, αλλά και επιλογών στην καριέρα του. Παραμένει, όμως, εξαιρετικός παίκτης, με τρομερή τεχνική κατάρτιση (δείτε τα βίντεο), αρέσκεται σε ντρίμπλες στις οποίες τον... ψάχνουν οι αντίπαλοι αμυντικοί, ξεχωρίζει για τις πάσες του ενώ πέρα από το γεγονός πως μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι, πετυχαίνει και γκολ, διαθέτοντας πολύ καλό αριστερό πόδι. Μπορεί άνετα να αγωνιστεί, τόσο σε ρόλο αριστερού χαφ, όσο και στη θέση του επιτελικού μέσου και βρίσκεται σε καλή ηλικία (24). Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στάζει... μέλι για τις ικανότητες του Μαυροβούνιου μέσου, τον οποίο πιστεύει και τον βλέπει ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του.  

 redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...