Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Και γκαζωμένος και Θρύλος

Και γκαζωμένος και Θρύλος 

 Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός να προελαύνει στο πρωτάθλημα της Superleague Formula. Μετά τη νίκη στη Χαράμα ο Θρύλος πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική του νίκη στην "πράσινη κόλαση" του Νίρμπουργκρινγκ.

Ο Κρις Βαν ντερ Ντριφτ έχει αποφασίσει να τρελάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο πιλότος της ελληνικής ομάδας με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις έχει καταφέρει να ανεβάσει τους ερυθρόλευκους δύο διαδοχικές φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στον πρώτο αγώνα οι ερυθρόλευκοι κατέλαβα την τρίτη θέση, εκκινώντας πέμπτος από το γκριντ. Στο δεύτερο μέρος των αγώνων κατέλαβε την 11η θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο σούπερ τελικό.

Εκεί έπρεπε να κάμψει την αντίσταση των δύο προπορευόμενων οχημάτων, μιας και εκκίνησε τρίτος. Ο Ντριφτ, όμως, δεν έδειξε να έχει πρόβλημα, αφού μέσα σε πέντε γύρους πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας τους υπόλοιπους πίσω του.

Στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις μετά την πραγματοποίηση του pit stop, το οποίο ήταν κατά 2 και 3 δευτερόλεπτα ταχύτερο από αυτά των Ρόμα και Φλαμένγκο, με αποτέλεσμα ο Βαν Ντερ Ντριφτ να επιστρέψει στον αγώνα στην 3η θέση του grid.

Η συνέχεια κύλησε ομαλά για την ελληνική ομάδα, η οποία τερμάτισε πίσω από Μίλαν και Άντερλεχτ.

Ο δρόμος ανοιχτός

Στην δεύτερη Κυριακάτικη κούρσα του Νίρμπουργκρινγκ, ο Ολυμπιακός εκκίνησε από την 16η θέση όπως ορίζει το σύστημα reverse grid, κατά το οποίο η σειρά εκκίνησης είναι αντεστραμμένη σε σχέση με τον τερματισμό του πρώτου αγώνα.

Ο Βαν Ντερ Ντριφτ, κέρδισε δυο θέσεις κατά την εκκίνηση για να βρεθεί 14ος. Σε αυτόν τον αγώνα το pit stop δεν μπόρεσε να βοήθησε τον οδηγό του ερυθρόλευκου μονοθεσίου να ανακτήσει θέσεις, όμως ο Ολυμπιακός επωφελήθηκε από τις εγκαταλείψεις πέντε μονοθεσίων και τερμάτισε 11ος, θέση που του εξασφάλισε το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό.

Την πρώτη θέση στον αγώνα κατέκτησε ο Αλβάρο Παρέντε με το μονοθέσιο της Πόρτο, ενώ την δεύτερη και τρίτη κατέλαβαν ο Φρανκ Μοντανί της Μπορτνό και ο Τρίσταν Κόμεντι με το μονοθέσιο της Γαλατάσαραϊ.

Ώρα τελικού και πρωτιάς

Στον Μεγάλο Τελικό, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα μονοθέσια των Μίλαν, Γαλατάσαραϊ, Άντερλεχτ, Φλαμένγκο και Βασιλεία.

Κατά την εκκίνηση, ο Βαν Ντερ Ντριφτ πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό προσπέρασμα ανάμεσα στα μονοθέσια των Μίλαν και Γαλατάσαραϊ που καταλάμβαναν την πρώτη σειρά εκκίνησης, το οποίο τον έστειλε στην κορυφή του grid. Ο οδηγός του ερυθρόλευκου μονοθέσιου δεν έχασε ούτε στιγμή τoν ρυθμό του σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ παράλληλα σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο γύρου της διαδικασίας, στο 1:45.52.

Η καρό σημαία σήμανε και επίσημα την δεύτερη κατά σειρά νίκη για τον Ολυμπιακό σε Μεγάλο Τελικό, νίκη που εξασφάλισε στον πιλότο και την γερμανική αγωνιστική ομάδα GU Racing το χρηματικό έπαθλο των 100.000€.

Ο ύμνος του Ολυμπιακού ήχησε και πάλι στην απονομή, ενώ ο Βαν Ντερ Ντριφτ και όλα τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας πανηγύρισαν με ξέφρενους ρυθμούς την μεγάλη εντός έδρας νίκη της GU Racing.

Ο Βαν Ντερ Ντριφτ, δήλωσε μετά το τέλος του 5o Grand Prix της Superleague Formula στο Νίρμπουργκρινγκ:

"Γα να πω την αλήθεια δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι μεγάλη ανταμοιβή για την ομάδα. Η εκκίνηση που έκανα στον Μεγάλο Τελικό ήταν εξαιρετική και πιστεύω πως θα ήταν πολύ καλύτερα αν οι αγώνες δεν ξεκινούσαν με τα μονοθέσια εν κινήσει. Για το Zolder προσδοκούμε αντίστοιχα αποτελέσματα. Ο επόμενος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση της pole positionπου θα μπορέσει να φέρει μια νίκη στον πρώτο αγώνα.

Θα ήθελα πολύ να βρεθώ στο γήπεδο του Ολυμπιακού με τα τρόπαια από τους αγώνες. Πιστεύω ότι ειδικά μετά από αυτή τη νίκη, οι φίλαθλοι της ομάδας θα χαρούν να δουν ότι ο Ολυμπιακός πετυχαίνει τόσο καλά αποτελέσματα και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό".


Αναλυτικά η κατάταξη του πρωταθλήματος :

1. Τότεναμ, 341
2. Μίλαν, 313
3. Άντερλεχτ, 275
4. Βασιλεία, 262
5. Ολυμπιακός, 251
6. Ρόμα, 234
7. Φλαμένγκο, 227
8. Λίβερπουλ, 187
9. Πόρτο, 157
10. Κορίνθιανς, 154
11. Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, 148
12. Μπορντό, 139
13. Σεβίλλη, 130
14 Γκουοάν, 129
15. Γαλατασαράι, 118
16. Λυόν, 117
17. Ατλέντικο Μαδρίτης, 106
18. Αϊντχόφεν, 70 

redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...