Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ελικόπτερο του ΟΗΕ μετέφερε νεογέννητα γοριλάκια ...

Bρέθηκαν σε εμπόλεμη ζώνη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και κινδύνευαν  να σκοτωθούν...

Σε ασφαλές καταφύγιο μεταφέρθηκαν οι τέσσερις νεογέννητοι γορίλες που βρέθηκαν σε εμπόλεμη ζώνη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και κινδύνευαν είτε να σκοτωθούν για το κρέας τους είτε να αιχμαλωτιστούν από τους αντάρτες.

Οι μικροί γορίλες ανήκουν στο είδος Gorilla beringei (ανατολικός
γορίλας), το οποίο έχει καταταγεί στην κόκκινη λίστα με τα απειλούμενα είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).
Σύμφωνα με το Reuters, τα νεογέννητα γοριλάκια βρέθηκαν στο ανατολικό Κονγκό, όπου έχουν εισχωρήσει οι αντάρτες, και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο καταφύγιο Kasugho, στην επαρχία North Kivu.

«Αν χρησιμοποιούσαμε οχήματα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος τα ζώα να τραυματιστούν και να πεθάνουν. Χρησιμοποιήσαμε ελικόπτερο γιατί πραγματικά θέλαμε να μειώσουμε το στρες που αισθάνονταν» δήλωσε ο Benoit Kisuki, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Conservation International στο Κονγκό.

Σύμφωνα με τον κ. Kisuki, η αερομεταφορά ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου των νεογέννητων γορίλων, που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων και της αστάθειας στο Κονγκό.

«Στόχος μας είναι να επανεντάξουμε τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον», προσέθεσε. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...