Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Κάθειρξη 20 ετών για Αμερικανό χάκερ που υπέκλεψε εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες

Ένας 28χρονος Αμερικανός χάκερ που κατάφερε να υποκλέψει δεκάδες εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να μεγαλώσει περισσότερο αν καταδικαστεί και για δεύτερη παρόμοια απάτη.

 Ο Αλμπερτ Γκονζάλεζ, κάτοικος Μαϊάμι, εκτιμάται όχι είχε υποκλέψει συνολικά 130 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών.


Στην πρώτη από τις δύο υποθέσεις στις οποίες κατηγορείται, ο 28χρονος παραδέχτηκε σε δικαστήριο της Βοστόνης ότι ήταν ο εγκέφαλος ολιγομελούς σπείρας που έκλεψε τα στοιχεία 40 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών από αλυσίδες καταστημάτων, όπως τα βιβλιοπωλεία Barnes & Noble. O Γκονζάλες και δύο συνεργοί του περνούσαν με το αυτοκίνητο έξω από τα καστήματα και με έναν φορητό υπολογιστή εισέβαλλαν σε απροστάτευτα ασύρματα δίκτυα.


Ο χάκερ έκλεψε 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και προξένησε στις εταιρείες ζημίες ύψους 200 εκατ. δολαρίων.


Το εντυπωσιακό είναι ότι ο 28χρονος επιδιδόταν σε υποκλοπές το διάστημα που συνεργαζόταν με τη Μυστική Υπηρεσία ως πληροφοριοδότης για τον εντοπισμό άλλων χάκερ.


Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του, ζήτησε όμως την επιείκεια των δικαστών υποστηρίζοντας ότι είναι εθισμένος στο Διαδίκτυο και σε ναρκωτικές ουσίες και πάσχει από ελαφρά μορφή αυτισμού.


Την Παρασκευή αναμένεται να εκδικαστεί και μια δεύτερη υπόθεση του ίδιου, αν όχι μεγαλύτερου, μεγέθους. Σε αυτή την περίπτωση ο Γκονζάλεζ κατηγορείται ότι υπέκλεψε εκατομμύρια ακόμα αριθμούς πιστωτικών καρτών εισβάλλοντας στα συστήματα μεγάλων εταιρειών όπως η 7-Eleven και η εταιρεία πληρωμών Heartland Payment Service.


Η υπόθεση είχε παρουσιαστεί τότε από τις Αρχές ως η μεγαλύτερη υποκλοπή τραπεζικών δεδομένων που έχει αποκαλυφθεί ποτέ στις ΗΠΑ.

Πηγή : www.in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

magia tou!!!!!!!!

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...