Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Australian Open:Στον τελικό των ανδρών Φέντερερ και Μάρει...

federer murray wimbledon finale
Ο 22χρονος Σκωτσέζος Μάρει νίκησε 3-6, 6-4, 6-4, 6-2 τον πρωτοεμφανιζόμενο Κροάτη Μάριν Τσίλιτς στον πρώτο ημιτελικό και από την άλλη ο Νο1 παίκτης στον κόσμο έκανε... περίπατο στον ημιτελικό, επικρατώντας του Γάλλου Τζο Ουίλφριντ Τσόνγκα με 6-2, 6-3, 6-2 στον ευκολότερο αγώνα του στο τουρνουά.



Ο Μάρεϊ έχασε από τον Τσίλιτς το πρώτο σετ στον αγώνα και στη διοργάνωση με τον Κροάτη να κάνει break στο πέμπτο γκέιμ, η χρονική διάρκεια του οποίου ξεπέρασε τα 15 λεπτά και να κατακτά το πρώτο σετ.

Στη συνέχεια όμως η κούραση άρχισε να τον καταβάλλει με τον Μάρεϊ να τελειώνει γρήγορα τους πόντους, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για break και τον Τσίλιτς να δυσκολεύεται.

Ο Κροάτης, αν και δεν το κατάλαβε, πέταξε λευκή πετσέτα στο τέταρτο σετ με το Μάρεϊ να προσφέρει θέαμα λίγο πριν το τέλος με μία εκπληκτική επιστροφή. Για να την κάνει έφτασε, μέχρι την κερκίδα.

 Ο Φέντερερ θα αγωνιστεί για 22η φορά σε τελικό Grand Slam, όγδοη συνεχόμενη και θα διεκδικήσει τον 16ο τίτλο του και τέταρτο στη Μελβούρνη, την παραλίγο πατρίδα του όπως είχε αποκαλύψει στο ξεκίνημα του τουρνουά.

Ο Φέντερερ δεν σπατάλησε καθόλου ενέργεια την ώρα του αγώνα και είχε διάθεση για πλάκα στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στον... ρεπόρτερ Τζιμ Κούριερ, "πετώντας"... θανατηφόρες ατάκες.

Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τον αντίπαλο του στον τελικό, είπε "ξέρω ότι θέλει να κερδίσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο του βρετανικού τένις μετά από... πόσα χρόνια; 150.000 χρόνια; Ο δύστυχος περνάει αυτό το πράγμα κάθε φορά. Τα έχει πάει εκπληκτικά σε αυτό το τουρνουά. Συνθέτουμε καλό δίδυμο και ανυπομονώ για τον τελικό". Η δήλωση του αυτή μάλλον θα δυσαρεστήσει τον αγγλικό Τύπο που τον έχει σαν Θεό!

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...