Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός 85-89


Πειραιώτικο πάρτι στη Βιτόρια! Ο Ολυμπιακός, παίζοντας σούπερ μπάσκετ, νίκησε την Κάχα Λαμποράλ με 89-85 στην πρεμιέρα του TOP 16. Ο δρόμος για το φάιναλ φορ του Παρισιού άνοιξε εντυπωσιακά. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους "ερυθρόλευκους" ο εξαιρετικός Γιάννης Μπουρούσης, ο κορυφαίος Τζος Τσίλντρες και ο σπουδαίος Λίνας Κλέιζα. 


Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός 85-89



Ακόμη είναι νωρίς, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός που πέρασε από τη Βιτόρια, νικώντας την Κάχα Λαμποράλ με 89-85, μπορεί να είναι και πάλι στο Φάιναλ Φορ. "Είναι μόνο μια, αλλά μεγάλη, νίκη" δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.




Η καλή μέρα από την πρώτη αγωνιστική φαίνεται και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το Top 16 της Ευρωλίγκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διπλό στη Βιτόρια, επί της βασικής αντιπάλου του για τις δύο θέσεις του ομίλου που οδηγούν στους "8" της διοργάνωσης, μια νίκη που δίνει στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη το χαρακτηρισμό του "απόλυτου φαβορί" για την πρώτη θέση στον όμιλο και το πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ ματς, ένα βήμα πριν το Φάιναλ Φορ του Παρισιού. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι στην Ισπανία, δεν άφησαν την Κάχα Λαμποράλ να τρέξει, η άμυνα του Ολυμπιακού παρά τους 85 πόντους, σε συγκεκριμένες και καίριες άμυνες ήταν σωστή, ενώ με τον Γιάννη Μπουρούση να θυμίζει τον περυσινό εαυτό του, η ομάδα του Πειραιά δεν γινόταν να χάσει!

Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε 18 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και ήταν "παρών" στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, όταν οι Βάσκοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Εξαιρετικός και ο Τζος Τσίλντρες που εκτός έδρας σημείωσε 3 τρίποντα με 6 προσπάθειες και απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι φέτος είναι ο ίδιος άνθρωπος, όμως άλλος παίκτης! Η νίκη αυτή δίνει στον Ολυμπιακό αυξημένη ψυχολογία για τη συνέχεια και την επόμενη αγωνιστική ενδεχόμενη επικράτηση επί της Χίμκι, θα στείλει τους ερυθρόλευκους ακόμη πιο κοντά στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 39-45, 63-65, 85-89

Κάχα Λαμποράλ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Ντιν 2, Σινγκλετέρι, Ουέρτας 23 (1), Ελιγιάχου 8, Τελέτοβιτς 18 (4), Σαν Εμετέριο 20 (3), Σπίλτερ 10, Ινγκλις 2, Χέρμαν 2.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 3 (1), Τσίλντρες 21 (3), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 18 (2τριπ., 11ριμπ.), Χαλπερίν, Κλέιζα 18, Μαυροκεφαλίδης 3, Τεόντοσιτς 14 (1), Σχορτσιανίτης 4.

πηγή:spor24.gr

2 σχόλια:

SirTakis είπε...

tromeros childress.... gia autous pou ithelan na ton fane tin !h xronia

SirTakis είπε...

1h xronia

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...