Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκική άσκηση εντός του FIR Λευκωσίας

Με τη "φωτιά" παίζουν οι Τούρκοι, που απειλούν με στρατιωτική εμπλοκή στην περιοχή της Κύπρου. Σε εξέλιξη τουρκική άσκηση.
"Τρέλα" χαρακτήρισε τις γεωτρήσεις στο "Οικόπεδο 12" ο Ερντογάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται προγραμματισμένη άσκηση του τουρκικού στρατού, σε περιοχή που βρίσκεται εντός του  FIR Λευκωσίας.
Η η άσκηση αφορά αεροπορία και ναυτικό και πραγματοποιείται σε μια περιοχή που βρίσκεται 55 ναυτικά μίλια από την περιοχή της εξόρυξης, στο "Οικόπεδο 12" και περίπου 45 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κύπρου.
Στο σημείο πλέουν πολεμικά πλοία του ναυτικού της Τουρκίας, ενώ στον εναέριο χώρο πετούν πολεμικά αεροσκάφη, ενώ δύο ακόμη τουρκικά πλοία βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι της Αμμοχώστου
"Παραφροσύνη" οι γεωτρήσεις
Σε δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στις έρευνες για γαιάνθρακες που πραγματοποιούν στην Ανατολική Μεσόγειο η Κύπρος και το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τις "παραφροσύνη".
"Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε μια παραφροσύνη στη Μεσόγειο αναφορικά με την εξόρυξη πετρελαίου", δήλωσε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
"Στην ουσία, η εξορυκτική δραστηριότητα της ελληνοκυπριακής  κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο από σαμποτάζ της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων", προσέθεσε.
Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Ανατολή, που μετέδωσε τις δηλώσεις του Ερντογάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε τις απειλές περί στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας του στην περιοχή.
"Τα πολεμικά και οι φρεγάτες μας βρίσκονται ήδη στην περιοχή", τόνισε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το κουζνετσοφ φτανει σε λιγες μερες και να δω ποσω μαγκες ειναι οι τουρκοι τοτε!

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...