Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Οι καλύτερες παραλίες στα πέριξ της Αθήνας

Αν είσαι από αυτούς που θα μείνουν εντός τειχών τουλάχιστον φρόντισε να πάρεις τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς.
Πόρτο Γερμενό
 
..


Η παραλία του Πόρτο Γερμενό απέχει μόλις 60 χλμ από την Αθήνα. Η διαδρομή σου ξεκινά από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και ακολουθείς τη διαδρομή προς τα Βίλια. Μπορεί να σου πέφτει λίγο μακριά, αλλά η θέα θα σ’ αποζημιώσει πλησιάζοντας. Τα δύο βουνά που σχηματίζουν τον κόλπο, ο Πατέρας και ο Κιθαιρώνας, χάνονται στη θάλασσα, θαυμάζοντας τη θέα από ψηλά. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, όποτε για καλό και για κακό προμηθεύσου τ’ απαραίτητα. Έχει διάφορα ταβερνάκια τριγύρω, με καλό φαγητό και προσιτές τιμές.

Αγία Μαρίνα

 ..
Η παραλία βρίσκεται στο Κορωπί, σε απόσταση 34 χλμ από την Αθήνα, κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι. Πρόκειται για μια μικρή, αμμουδερή παραλία, μη οργανωμένη αλλά με πολλές δυνατότητες για σπορ στην άμμο. Δεν προσελκύει ιδιαίτερα πολύ κόσμο, αλλά τα Σαββατοκύριακα δημιουργείτε ένα μικρό πρόβλημα με το παρκάρισμα.
Μαύρο ΛιθάριΒρίσκεται μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία 40 χλμ από την Αθήνα. Η παραλία έχει άμμο, μέσα και έξω απ’ το νερό και προτιμάται από πολλούς για σπορ στην παραλία. Υπάρχουν τριγύρω μπαράκια, ξενοδοχείο και φυσικά τα βλάχικα για κοψίδια(αν και δεν συνδυάζονται ωραία με το μπανάκι). Δίπλα ακριβώς και καλά κρυμμένη, είναι η παραλία του ομώνυμου ξενοδοχείου με ρομαντική ατμόσφαιρα που θυμίζει νησάκι.


ΛεγραινάΜια από της μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, σε απόσταση περίπου 60 χλμ από την Αθήνα. Πρόκειται για μια παραλία μεγάλου μήκους με άμμο, που στη ουσία χωρίζεται σε μικρότερες από βραχάκια. Είναι τελείως ανοργάνωτη αλλά με πολύ καθαρά νερά. Στη γύρω περιοχή βέβαια θα βρεις μαγαζιά για φαγητό και όχι μόνο, και ότι χρειάζεσαι για να προμηθευτείς τα απαραίτητα. Τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, αλλά σίγουρα θα βρεις μια ήσυχη γωνιά για σένα και την παρέα σου.

ΒρωμοπούσιΜην σε προδιαθέτει αρνητικά το όνομά της. Πρόκειται για μια παραλία κοντά στην Κερατέα, περίπου 53 χλμ από την Αθήνα. Η πρόσβαση από την Αττική οδό την κάνει να φαίνετε ακόμα πιο κοντά. Είναι παραλία με άμμο, μη οργανωμένη, που προσελκύει κόσμο όλων των ηλικιών. Σε μερικά σημεία της διαθέτει φυσική σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω και ακριβώς από πάνω υπάρχει μια καντίνα και ένα ταβερνάκι για ότι χρειαστείς.

Μπλε ΛιμανάκιΜετά το γνωστό σε όλους Κόκκινο λιμανάκι ήρθε και τo μπλε. Μια μικροσκοπική παραλία, καλά κρυμμένη, κοντά στην Ραφήνα και μόλις 26 χλμ μακριά από την Αθήνα. Ένας μικρός προστατευμένος ορμίσκος, χαμένος στα βράχια. Αν δεν τον ξέρεις δεν τον βλέπεις απ’ τον δρόμο. Διαθέτει μια υποτυπώδη τσιμεντένια προβλήτα και λιγοστές ομπρέλες. Μια οικογενειακή παραλία για όσους ψάχνουν ήσυχες βουτιές. Προμηθεύσου ότι νομίζεις ότι θα χρειαστείς γιατί μπορεί να έχει ομπρέλες, αλλά δεν είναι οργανωμένη παραλία.

ΘυμάριΑμμος με ψιλό χαλίκι και μπόλικη ρακέτα όταν δε φυσάει αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Θα τη βρεις μετά την Παλαιά Φώκαια ψάχνοντας την ταμπέλα "Θυμάρι".

ΧάρακαςΨιλή άμμος, καθαρά νερά, μεγάλη άπλα και σχετική ησυχία... τόσο που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα της διαβίωσης: Ομπρέλα, νερό και κάποιο σνακ αφού δεν υπάρχουν ούτε καντίνες, ούτε ταβέρνες. Θα τη βρείτε κατευθυνόμενοι προς Σούνιο (5 χιλιόμετρα πριν), απέναντι από τη νησίδα του Πατρόκλου, ή Γαϊδουρονήσι, σε απόσταση 58 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: