Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των επεισοδίων

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των επεισοδίων

Προσαγωγές, συλλήψεις, τραυματισμοί και σοβαρές υλικές ζημιές

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 18 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις, ατόμων που συμμετείχαν στα σημερινά εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, αμαυρώνοντας τη διαδήλωση αγανακτισμένων και εργαζομένων που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Οι κουκουλοφόροι έκαναν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι την εμφάνισή τους και επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την μέχρι εκείνη την ώρα ειρηνική συγκέντρωση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, όταν άγνωστοι εκσφενδόνισαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Στη συνέχεια άλλη ομάδα νεαρών επιτέθηκε εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στην Όθωνος. Μέσα σε λίγα λεπτά οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σε όλη την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η Ερμού, η Καραγιώργη Σερβίας, η Σταδίου και η Βουκουρεστίου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Κάποιοι από τους νεαρούς έσπασαν με βαριοπούλες μάρμαρα και τσιμέντα και άρχισαν να τα πετάνε εναντίον των ΜΑΤ.

Οι κουκουλοφόροι έβαλαν επίσης φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα.

Από τις συγκρούσεις αστυνομικών και κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ενώ έχει τραυματιστεί και ένας πολίτης στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Όθωνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...