Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εν ψυχρώ πυροβολισμός διαδηλωτή

 

 Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο του εν ψυχρώ πυροβολισμού διαδηλωτή από δυνάμεις του στρατού στο Μπαχρέιν. Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ξεκίνησε την Τετάρτη. Τουλάχιστον έξι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί. Οι εικόνες συγκλονίζουν. Δείτε το βίντεο (Vid)


Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες ανδρών του στρατού να πυροβολούν εν ψυχρώ διαδηλωτή στο Μπαχρέιν που εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε "εμπόλεμη" ζώνη.
Η αστυνομία δεν διστάζει να χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που έχει καταλύσει στην πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα, αιτώντας μεταρρυθμίσεις.
Στο βίντεο διακρίνεται ένας άοπλος άνδρας να κατευθύνεται προς τις στρατιωτικές δυνάμεις, με τους άνδρες του στρατού να τον πυροβολούν εν ψυχρώ με σφαίρες από καουτσούκ.
Τα επεισόδια που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαιτέρως αιματηρά, με τη Σαουδική Αραβία να στέλνει στρατεύματα στη χώρα προκειμένου να συνδράμουν στην καταστολή των διαδηλωτών.
Οι Σιίτες στο Μπαχρέιν χαρακτήρισαν την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας ως πράξη πολέμου, κάτι που ώθησε το βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Al Khalifa να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Nabeel Hameed, νευροχειρουργός στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Μανάμα, τη στιγμή που έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι διαδηλωτές από πυρά του στρατού, ανέφερε ότι οι διαδηλωτές "πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση", επισημαίνοντας πως οι δυνάμεις "πυροβολούν για να σκοτώσουν".
"Έκαναν χρήση δακρυγόνων και στη συνέχει άνοιξαν πυρ. Σηκώσαμε τα όπλα μας και αρχίσαμε να φωνάζουμε "ειρήνη, ειρήνη". Μετά έπρεπε να τρέξουμε μακριά", σημείωσε ο Hamid Zuher, ένας εκ των διαδηλωτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...