Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τρίχρονος βαρέων βαρών

 

 Έχει πέντε φορές μεγαλύτερο βάρος από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, τρώει τρεις φορές περισσότερη ποσότητα φαγητού από την υπόλοιπη οικογένεια, είναι μόλις τριών ετών και ζυγίζει 60 κιλά (Pics)

Είναι μόλις 3 ετών και ζυγίζει 57 ολόκληρα κιλά,  5 φορές πάνω από το φυσιολογικό του βάρος!
Ο λόγος για τον Λίου Χάο από την Κίνα είναι επικίνδυνα παχύσαρκος και οι γονείς του φοβούνται για την υγεία του.
Όταν ο Λίου  γεννήθηκε, ζύγιζε μόλις 2.6 κιλά, αμέσως μετά όμως και μέσα σε λίγους μήνες όλα είχαν αλλάξει για το μικρό αγόρι, καθώς έφτασε τα 10 κιλά τους τρεις πρώτους μήνες ζωής του.
Μάλιστα οι ίδιοι λένε ότι αν και προσπαθούν να μην του δίνουν πολύ φαγητό ο μικρός γίνεται επιθετικός και τους πετάει διάφορα πράγματα. Για να χορτάσει καταναλώνει καθημερινά τεράστιες μερίδες από παϊδάκια και ρύζι.

 "Αν δεν τον ταΐσουμε μέχρι να χορτάσει κλαίει συνεχώς και μας πετάει ότι βρει μπροστά του", λέει η μητέρα του μικρού αγοριού. Τώρα στα τρία του χρόνια είναι πολύ αργά, για να σταματήσουν οι γονείς του την ακόρεστη όρεξή του.

 Αγαπημένος του ήρωας ο Superman. Η οικογένεια του τον προτρέπει να κάνει σπορ με διάφορα παιχνίδια - παγίδες, ωστόσο ο ίδιος αρνείται να κινείται. Οι γιατροί του παιδιατρικού νοσοκομείου λένε πως ο μικρός έχει την επιθυμία και την ανάγκη να καταναλώνει τόσο μεγάλες ποσότητες φαγητού λόγω ορμονικών διαταραχών.

 "Ο μικρός δεν είναι μια απλή περίπτωση υπέρβαρου παιδιού. Μιλάμε για σπάνια περίπτωση παχυσαρκίας που οφείλεται σε παθολογικά και ορμονικά αίτια. Πρέπει να χάσει επειγόντως βάρος γιατί κινδυνεύει άμεσα η καρδιά του", λέει ο γιατρός που παρακολουθεί το 3χρονο αγοράκι.
Παρ' όλα αυτά, οι γιατροί επιμένουν πως οι ορμόνες του βρίσκονται στα φυσιολογικά επίπεδα, αλλά εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την εξέλιξη της υγείας του στο μέλλον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...