Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Έσπασε" πολλά ρεκόρ...

 

Το τελικό 89-41 του Ολυμπιακού κόντρα στη Σιένα κρύβει πίσω από τη μεγάλη σε έκταση νίκη πολλά ρεκόρ...


Οι "ερυθρόλευκοι" κατέρριψαν αρκετά ρεκόρ με την εμφάνιση τους στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των προημιτελικών απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους 19... αναπάντητους πόντους που πέτυχαν στα πρώτα λεπτά σημείωσαν νέο ρεκόρ διαδοχικών πόντων από την έναρξη ενός αγώνα.

Επίσης, οι 9 πόντοι του ημιχρόνου αποτελούν τη χειρότερη επίδοση ποτέ στην Ευρωλίγκα για τα πρώτα 20 λεπτά, όπως και οι 22 πόντοι του 30'.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έκανε νέο ρεκόρ στα ριμπάουντ σε φάση πλέι οφ της Ευρωλίγκας, καθώς μάζεψε 55, ενώ οι 48 πόντοι διαφοράς είναι οι περισσότεροι σε ματς τέτοιου επιπέδου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Ιταλοί είχαν 9/46 σουτ δύο πόντων σε ολόκληρο τον αγώνα, κάτι που αναλογεί σε 19,5%! Τα πράγματα, πάντως στο πρώτο ημίχρονο ήταν χειρότερα με ακόμα ένα νέο αρνητικό ρεκόρ... 4% εντός παιδιάς που απεικονίζεται στο 47-9 του 20'.

Οι εννέα, λοιπόν πόντοι του ημιχρόνου αποτελούν την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Ευρωλίγκας, "σπάζοντας" τους 14 της Άσβιλ που κρατούσε από το 2003 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπενετόν Τρεβίζο. Στο ΣΕΦ, όμως γράφηκε επίσης η δεύτερη χαμηλότερη επίδοση από πλευράς πόντων (89-41). Στην πρώτη θέση παραμένει το 89-35 μεταξύ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Κρκα.

Το τελευταίο, αφορά και πάλι τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος στην 212η συμμετοχή του σε ματς Ευρωλίγκας, πρόσθεσε ακόμα τρεις ασίστ στο ενεργητικό του και πλέον υπολείπεται τέσσερις για να φτάσει τον "μαγικό" αριθμό 900 και να σημειώσει ακόμα ένα ρεκόρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...