Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Οι 5 καλύτερες εισαγόμενες μπύρες

main

Η μπύρα δεν είναι μόνο αγαπημένο συνοδευτικό ποτό του καλοκαιριού, αλλά και του χειμώνα. Βραδιά μπυροποσίας λοιπόν ειδικά όταν βλέπουμε αγώνα μαζί με πίτσα και σουβλάκια... Κρύα και σε όλα τα χρώματα, ξανθιά, κόκκινη ή μαύρη! Θα την απολαύσουμε μαζί με τους φίλους μας και θα νιώσουμε άνετα.

beer2

Πριν διαλέξεις εισαγόμενη μπύρα

Ποια μυστικά πρέπει να γνωρίζεις για την μπύρα;

Αποθήκευση: Επειδή το φως αλλοιώνει τη γεύση της, όταν η μπύρα βρίσκεται εκτός ψυγείου, πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Ψύξη:  Πριν τη σερβίρετε καλό είναι να αφήσετε την μπύρα για κάποιες ώρες στο ψυγείο, στους 7°-9°C. Οι επαΐοντες της γεύσης τη βγάζουν και μισή ώρα πριν την κατανάλωση της από το ψυγείο για να ανακτήσει τις γευστικές και αρωματικές της ισορροπίες.

Ποτήρι: Το ποτήρι της μπύρας πρέπει να είναι κρύο και στεγνό. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το ποτήρι που μόλις βγήκε από το πλυντήριο πιάτων και βράζει ακόμη, ούτε όμως και το ποτήρι που βγήκε μόλις από την κατάψυξη.
Σερβίρισμα:. Γεμίζετε σταδιακά το ποτήρι περιμένοντας τον αφρό να κατακάτσει. Για μπύρα χωρίς αφρό, πλαγιάστε εντελώς το ποτήρι, ώστε να πέφτει χωρίς πίεση. Εάν το μπουκάλι περιέχει ίζημα, τότε έχετε δύο επιλογές: αν σταματήσετε το σερβίρισμα πριν το ίζημα αρχίσει να τρέχει στο ποτήρι τότε η μπύρα στο ποτήρι θα είναι διαυγής. Σε αντίθετη περίπτωση, ο χαρακτήρας της μπύρας θα αλλάξει ριζικά με την προσθήκη της μαγιάς. Πολλοί αποφεύγουν να πιουν και το ίζημα, όμως αυτό είναι θαυμάσια πηγή βιταμίνης Β.

Μετά από τις χρυσές συμβουλές περί σερβιρίσματος της μπύρας, ας δούμε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εισαγόμενες μπύρες...
erdinger

Erdinger Weiss από την καρδιά της Βαυαρίας

Ξανθιά, θολή μπίρα, αποτελεί σήμερα συνώνυμο της Weiss μπίρας. Παράγεται σύμφωνα με τον αυστηρό γερμανικό νόμο περί αγνότητας των υλικών του 1516 και περιέχει μόνο νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Δεν παστεριώνεται, γι’ αυτό και δεν περιέχει πρόσθετα και συντηρητικά. Η παραδοσιακή επαναζύμωση που υφίσταται στη φιάλη την κάνει ιδιαίτερα αναζωογονητική. Έχει φρουτώδη, ξηρή καθαρή γεύση, πικάντικη επίγευση και άρωμα φρούτων και μαγιάς. Η περιεκτικότητα της σε αλκοόλ είναι 5,3%.

Με τι φαγητά ταιριάζει;
-Λαχανικά
-Ψητά μανιτάρια
-Ριζότο ή ζυμαρικά
-Καπνιστά ψάρια (πέστροφα, χέλι)
-Λευκά κρέατα (αρνί, κοτόπουλο)
-Λουκάνικα και καπνιστά αλλαντικά

murphys

Murphy’s από την Ιρλανδία

Ιρλανδέζικη μπύρα της κατηγορίας Red Ale, που χαρακτηρίζεται από το κόκκινο χρώμα που της προσδίδει η παραδοσιακή βύνη VIENNA της Βιέννης. Η περιεκτικότητα της σε αλκοόλ είναι 5%. Απαλή και δροσιστική, έχει άρωμα φρούτων και καραμέλας.

Με τι φαγητά ταιριάζει;
- Οστρακοειδή (στρείδια, γυαλιστερές, φούσκες)
-Σούσι
-Γλυκόξυνα, κάρυ (κοτόπουλο, χοιρινό, θαλασσινά, κεμπάπ)


carib

Carib κατευθείαν από την Καραϊβική

Η νούμερο ένα premium Lager της Καραϊβικής. Πίνετε απ'ευθείας από το μπουκάλι με μια φέτα λεμόνι. Πρωτοπαρασκευάστηκε την 16η Μαΐου του 1950, είναι η ναυαρχίδα της Carib Brewery και η πρώτη σε κατανάλωση μπύρα στο Trinidad & Tobago.

Έχει ένα χρυσαφί ανοιχτό χρώμα με έναν πλούσιο λευκό αφρό. Είναι ελαφρά αρωματική, με ουδέτερο ισοζύγιο μεταξύ της βύνης και του λυκίσκου, γλυκιά και πικρή ταυτόχρονα.

Η πλούσια αίσθηση στο στόμα οδηγεί κατευθείαν σε ένα ημίξερο τελείωμα με μια δόση πικράδας. Η αναζωογονητική αίσθηση της καταπραΰνει αμέσως την αίσθηση της δίψας στον ουρανίσκο.

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5.2%

Krusovice από την Τσεχία

KrusoviceΗ αυθεντική τσεχική, bohemian-style pilsner κρατάει ζωντανή την παράδοση των Βοημών ζυθοποιών, από το 1851. Ένα πάντρεμα εκλεκτών συστατικών και υψηλής δεξιοτεχνίας που της χάρισαν τον αυτοκρατορικό της τίτλο, όταν ο Ροδόλφος ο Β΄ ανακάλυψε το μεγαλείο της. Η υψηλή καταγωγή της Krusovice, ένα μίγμα λυκίσκου Saazer, κριθαριού Μοραβίας και νερού από πηγές του δάσους Krivoklat, διακρίνεται στο χρυσαφένιο χρώμα και τον πλούσιο αφρό της. Με έντονα ανθώδη αρώματα με νότες βοτάνων και ίχνη λεμονιού. Μια αρχική, γλυκιά αίσθηση από μέλι και μπισκότο βουτύρου που διαδέχεται η χαρακτηριστική γεύση του λυκίσκου με μια διακριτική πικράδα. Μια σπάνια μπίρα που υποδέχεται αυτοκρατορικά τις αισθήσεις.

H «Καλύτερη Μαύρη Μπίρα στον Κόσμο» σύμφωνα με τον Διεθνή Διαγωνισμό «The World’s Best Beers 2009»

mcfarland

Η ιρλανδική McFarland

Kόκκινη μπίρα από την Ιρλανδία που ανήκει στην κατηγορία Red Ale. Μπίρα με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, η McFarland μας συστήνει την τέχνη της απόλαυσης. Περιέχει 5,6% αλκοόλ και έχει πλούσιο άρωμα φρούτων, πυκνό αφρό και γλυκόπικρη επίγευση.

Με τι φαγητά ταιριάζει;
-Λαδερά (Φασολάκια, μπάμιες μπριάμ, ιμάμ μπαϊλντί)
-Καραβίδες, γαρίδες, αστακός, oστρακοειδή (στρείδια, γυαλιστερές, φούσκες)
-Χοιρινό

Διαβάστε περισσότερα: Οι καλύτερες εισαγόμενες μπύρες http://www.menslounge.gr/geusi/pota/oi_5_kaluteres_eisagomenes_mpures.html#ixzz1FZKs9C5V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...