Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Γάζωσαν αστυνομικούς - Δύο νεκροί και 2 τραυματίες

Έχασε τη μάχη με τη ζωή και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν τραυματισμένος στο κεφάλι. Το απόγευμα αγνωστοι πυροβόλησαν τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από καταδίωξη τη Δευτέρα (1/3).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άγνωστοι που επέβαιναν σε τζιπ  πυροβόλησαν στην περιοχή του Ρέντη με καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους καταδίωκαν από το Περιστέρι.

H καταδίωξη ξεκίνησε μετά απο καταγγελία για ληστεία σε περίπτερο, στη Λ. Δημοκρατίας στο Περιστέρι.

To αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ήταν κλεμμένο, μάρκας volvo.

Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς.

«Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς»
ανέφερε χαρακτηριστικά. Το συμβάν έγινε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαϊδη.

Το όχημα σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών, μπήκε ανάποδα στην οδό Περικλέους όπου οι δράστες έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς και ακολούθησαν οι πυροβολισμοί που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και τον τραυματισμό των άλλων τριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις  ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο  στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε σοβαρή κατάσταση, δύο εξ αυτών, 22 χρονών, έχασαν τη ζωή τους. Ο ένας ήταν από το Περιστέρι και ο άλλος από το Ρεθυμνο Κρήτης.

Ο δεύτερος ενδεχομένως να χειρουργηθεί άμεσα, ενώ ο τρίτος έχει πυροβοληθεί ελαφρά στο πόδι και δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όθωνας Μανώλης.

Η Λαχανογορά του Ρέντη έχει κατακλυστεί από αστυνομικές δυνάμεις όπου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό για τον εντοπίσμο των δραστων.

Μάλιστα, έχει σηκωθεί και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ που συμμετέχει στις έρευνες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τζιπ βρέθηκε στο Μοσχάτο, στην συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Παλαιολόγου. Mέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς. 


Παπουτσής: Δεν αποκλείεται να είναι τρομοκρατία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στο δελτίο της ΝΕΤ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι τρομοκράτες οι δράστες ή μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.
"Προφανώς οι δράστες θέλουν να συνεχίσουν τον κύκλο αίματος. Η χρήση των καλάσνικοφ οδηγεί σε πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατία ή οργανωμένο έγκλημα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...