Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση για νέες απεργίες

 

 Ταλαιπωρία αναμένεται για το επιβατικό κοινό και την ερχόμενη εβδομάδα. Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και την επόμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό ανακοίνωσαν, μετά από τη μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησαν την Παρασκευή (11/02) στο κέντρο της Αθήνας και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι εργαζόμενο στα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (πιθανότατα την Τρίτη) και θα κάνουν πεντάωρη στάση εργασίας (11:00-16:00) την επομένη, ώστε να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
 
Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Το Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για πάρουν οριστικές αποφάσεις.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων Ν. Σιαπάτας τόνισε ότιι το νομοσχέδιο στην ουσία διαλύει τις αστικές συγκοινωνίες και κατακρεουργεί του εργαζόμενους και για το λόγο αυτό ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα.
Επίσης, εξέφρασε την  αντίθεσή του στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και χαρακτήρισε δικαιολογημένη αντίδραση το "κίνημα δεν πληρώνω"
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Νίκος Κουλουμπαρίτσης εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, βάλει κατά των αστικών συγκοινωνιών, της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...