Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Χρόνια πολλά μάγε!

Την τιμητική του έχει σήμερα ο άνθρωπος που χάρισε στο μίζερο ποδόσφαιρο μας στιγμές μαγείας. Ο λόγος για τον 39χρονο πλέον Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα.

 Για χάρη του οι οπαδοί του Θρύλου γέμιζαν τα γήπεδα της χώρας με σημαίες της Βραζιλίας και εκείνος φρόντιζε πάντα να τους ανταποδίδει την αγάπη που του έδειχναν, με στιγμές ποδοσφαιρικής πανδαισίας.

Ο ένας και μοναδικός Ζιοβάνι, ο οποίος συνήθιζε να αφιερώνει τα... γκολ του στον Θεό, έχει σήμερα τα γενέθλια του.

O γεννηθείς στις 4/2/1972 στην Αμπαετουτούμπα Βραζιλιάνος αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο φτωχό το λαοφιλέστερο άθλημα στο κόσμο, το περασμένο καλοκαίρι με την απόφαση του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (τελευταίος σταθμός η Σάντος).

Για να φτάσει, όμως, στο... αντίο είχε προηγηθεί μία χρυσή καριέρα και ένα αξέχαστο πέρασμα από την χώρα μας και τον Θρύλο.

 

Ο "μάγος" αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για έξι χρόνια (1999-2005) και έγραψε στο... κοντέρ, 208 συμμετοχές και 98 τέρματα με την ριγωτή φανέλα.

 

 Με τα ερυθρόλευκα πανηγύρισε 5 Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ είχε προηγηθεί η θητεία στην Μπαρτσελόνα (1996-99). Παράλληλα είχε 20 συμμετοχές με τη "σελεσάο" (έξι γκολ).





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

aa re mage!san esena kanenas!

o sise mia trixa apo to deksi sou arxidi

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...