Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο το τραμ θα κυκλοφορεί αύριο! - Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία

- Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης το επιβατικό κοινό 
- Μετρό, Ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία

- Δεν σκεφτόμαστε επίταξη λέει ο υφυπουργός Μεταφορών

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό θα απεργήσουν και την Πέμπτη, καθώς έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία από αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη τόσο την χθεσινή, όσο και την σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Μετρό, οι οποίοι, όμως, απήργησαν κανονικά, παρά την δικαστική απόφαση.

Την εκτίμηση ότι οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς θα τελειώσουν όταν ψηφιστεί ο νόμος έκανε ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας και προσθεσε οτι δεν εξετάζεται η επίταξη.

Οι  εργαζόμενοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για προσχηματικό διάλογο και απευθυνόμενοι στο επιβατικό κοινό που ταλαιπωρείται, αφού ζητούν συγγνώμη, σημειώνουν ότι αγωνίζονται και «κατά των υπέρογκων αυξήσεων στα εισιτήρια».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν σκέφτεται να κάνει χρήση του μέτρου της επίταξης γιατί η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι στη φιλοσοφία της. Ωστόσο, υπενθυμίζει στους εργαζόμενους ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες διασφαλίζονται με το νομοσχέδιο, αποτελούν κοινωνικό αγαθό. Επαναλαμβάνει δε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση με τα τεράστια ελλείμματα στις συγκοινωνίες, που τα πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι και προειδοποιεί ότι η έσχατη λύση, την οποία μάλιστα προκρίνει η Τρόϊκα, είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.

«Η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και ποτέ δεν κουνάει το δάχτυλο σε αυτούς. Μην υψώνετε και εσείς τη γροθιά στην κοινωνία», διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μέσα σε αυτή την κρίση όλοι οι εργαζόμενοι κάτι χάνουν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Σε ό,τι αφορά τον διάλογο ο υπουργός ΥΜΔ υπενθύμισε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄αόριστον και ότι η κυβέρνηση έδωσε την ευκαιρία στους εργαζόμενους να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Επίσης, επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και του δικαιώματος στην εργασία, ενώ για την εισιτηριοδιαφυγή είπε ότι «συνιστά δολιοφθορά η στάση των τζαμπατζήδων», εκφράζοντας την ελπίδα ότι το φαινόμενο αυτό θα αντιμετωπιστεί σθεναρά με τα μέτρα, που θα ληφθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: