Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παράβαση του ΚΟΚ η μη πληρωμή διοδίων

Τροπολογία καταθέτει η κυβέρνηση σήμερα για την αντιμετώπιση του γενικευμένου φαινομένου μη καταβολής του αντιτίμου διοδίων. Τροχαία παράβαση θα θεωρείται η μη πληρωμή. Επιστρατεύονται τροχονόμοι στους σταθμούς διοδίων. Πρόστιμα σε όσους σηκώνουν μπάρες.

Παρά τρίχα φαίνεται να γλιτώνουν το «σκαμνί» όσοι αρνούνται να πληρώσουν το υψηλό αντίτιμο των διοδίων, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών φαίνεται να βγάζει από το συρτάρι εναλλακτική μέθοδο τιμωρία των τζαμπατζήδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρατεύσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου να περιορίσει το κίνημα με πλοκάμια σε όλη τη χώρα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».
Ήδη σήμερα Τετάρτη προωθείται τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή διοδίων, θα θεωρείται τροχαία παράβαση. Με τη βοήθεια τροχονόμων σε όλους τους σταθμούς και τη σχετική νομοθεσία, θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους αποφασίζουν να σηκώσουν τις μπάρες, προκειμένου να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους.
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σενάριο η παράβαση να βεβαιώνεται επί τόπου από τροχονόμους, είτε να αποστέλλεται ταχυδρομικώς στο σπίτι του οδηγού η κλήση, αφού η παράβαση θα καταγράφεται με κάμερα.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να στρέφονται δικαστικώς σε βάρος όσων δεν πληρώνουν.
Την ίδια ώρα, θα θεωρείται πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα τιμωρείται με πρόστιμο αλλά και τρεις μήνες φυλάκιση, ενώ η ποινή θα είναι εξαγοράσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...