Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ρέστα για την πρόκριση στα ημιτελικά

Το παζλ της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, συμπληρώνεται το επόμενο διήμερο και η πρώτη βραδιά περιλαμβάνει τα.σπουδαία με τους δύο πρώτους  επαναληπτικούς προημιτελικούς να αναμένονται με το ενδιαφέρον στα ύψη.

Στο άδειο λόγω της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, γήπεδο της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται τον Ολυμπιακό έχοντας το αβαντάζ από το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Οι «ασπρόμαυροι» παρότι δεν θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους, θα επιδιώξουν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αποκλείοντας ένα από τα φαβορί του θεσμού.

Στην αντίπερα όχθη, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας σημαντικό αβαντάζ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον αέρα των επτά βαθμών που έχουν αποκτήσει στην κορυφή, πλέον θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα από το πρώτο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς και να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, συνεχίζοντας να έχουν ελπίδες και για την κατάκτηση του νταμπλ στην τρέχουσα σεζόν.

Το δεύτερο μεγάλο ραντεβού την Τετάρτη, δίνεται στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ έχοντας τον αέρα του 2-0 από τον πρώτο αγώνα, προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» όντας πλέον και τυπικά γηπεδούχοι θέλουν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά, σε ένα θεσμό που τους προσφέρει τη διέξοδο για μία διάκριση και ένα τίτλο μετά από πολλά χρόνια.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και καλείται να κάνει την μεγάλη ανατροπή προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την υπεράσπιση του τίτλου του όντας ο κάτοχος του τροπαίου. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός(18:00-CONN-X): Το γκολ του Βιεϊρίνια στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», έδωσε ένα σημαντικό αβαντάζ στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά το 1-1 που απέσπασε από τους «ερυθρόλευκους» καλείται να διατηρήσει το προβάδισμα για την πρόκριση και στην έδρα του, έστω και χωρίς τη συμπαράσταση των φιλάθλων του.Οι «ασπρόμαυροι» θα εκτίσουν την τιμωρία τους για τα επεισόδια στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά θα προσπαθήσουν να μείνουν ανεπηρέαστοι για να βρεθούν στον επόμενο γύρο, διατηρώντας τις ελπίδες τους για την κατάκτηση ενός τίτλου στην φετινή χρονιά.

Ο Ολυμπιακός στην αντίπερα όχθη πηγαίνει στην Τούμπα με το μειονέκτημα του 1-1 αλλά και καλή ψυχολογία από την πορεία στο πρωτάθλημα όπου έχοντας τον αέρα των επτά βαθμών στην κορυφή, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν όνειρα για το νταμπλ στην τρέχουσα περίοδο και για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να σκοράρουν και να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα μετά τον πρώτο αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες εκτός από το 1-1 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, έχουν αναμετρηθεί και μία φορά στο πρωτάθλημα όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του «Δικεφάλου του Βορρά» στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Οι απουσίες

Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής των γηπεδούχων, Μάκης Χάβος δεν θα έχει στην διάθεση του τον Πάμπλο Κοντρέρας καθώς ο Χιλιανός αμυντικός ζει ένα προσωπικό δράμα με την απώλεια του πατέρα του και βρίσκεται στην πατρίδα του. Κατά τα άλλα ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τους τραυματίες Βιτόλο και Φωτάκη.Στην αποστολή βρίσκεται και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, ο Ντιέγκο Αρίας με τους Θεσσαλονικείς να αναμένουν να φτάσουν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά εκτός πλάνων του προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε είναι οι τραυματίες Ριέρα, Ουρτάδο, Ποτουρίδης και ο ανέτοιμος Ντουντού.

Χαμογέλασαν οι «ερυθρόλευκοι»

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά πριν από δύο χρόνια(2008-2009) στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και πάλι μάλιστα στα προημιτελικά με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά και στην συνέχεια να κατακτούν το τρόπαιο.

Στο πρώτο παιχνίδι, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε με 1-0 με γκολ του Κονσεϊσάο ενώ στον επαναληπτικό οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 2-0 στην παράταση.Στην κανονική διάρκεια του αγώνα με γκολ του Ντιόγκο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 και στην παράταση ο Ντάρμπισιρ σημείωσε το δεύτερο και "χρυσό" όπως αποδείχτηκε γκολ.Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Αθήνας. Βοηθοί του θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης του συνδέσμου Πιερίας και ο Πέτρος Τρύφων του συνδέσμου Δράμας.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός(21:00-CONN-X):Έχοντας αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα από τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι,η ΑΕΚ πλέον ως τυπικά γηπεδούχος αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και θα επιδιώξει να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο δεύτερος τη τάξει θεσμός προβάλει άλλωστε ως «σωσίβιο» για την «Ενωση» προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου μετά από πολλά χρόνια. Όλα αυτά απέναντι στο «τριφύλλι» που βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο και καλείται να κάνει την μεγάλη ανατροπή προκειμένου να μην αποχαιρετήσει τον θεσμό όπου πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στον τελικό απέναντι στον Άρη. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να «κλέψουν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά για να συνεχίσουν την προσπάθεια για την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Οι απουσίες

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Μανόλο Χιμένεθ συμπεριέλαβε στην αποστολή και τα δύο τελευταία αποκτήματα της ομάδας, τους Μπάχα και Ματέος ενώ εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Δέλλας και Γεωργέας.

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός των «πράσινων», Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μπουμσόνγκ, Γκαρσία, Σεϊταρίδη και τον Τζόρβα λόγω ίωσης.

«Κιτρινόμαυρο» παρελθόν

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στο θεσμό την περίοδο 2004-2005 στη φάση των "16" με τους "κιτρινόμαυρους" να παίρνουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Στο πρώτο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο την "Ενωση", το σκορ ήταν 1-1 ενώ στην ρεβάνς στο "Απόστολος Νικολαϊδης", ο "Δικέφαλος"επικράτησε με 3-1 του "τριφυλλιού".Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθήνας. Βοηθοί του θα είναι ο Δημήτρης Γκάγκας του συνδέσμου Λάρισας και ο Δημήτρης Γούκος του συνδέσμου Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...