Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Στο κυνήγι του Παλαιοκώστα

Ένα εκατομμύριο ευρώ θα είναι η αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του καταζητούμενου Β. Παλαιοκώστα. Συνεχή μπλόκα και έλεγχοι σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία

Όπως όλα δείχνουν, ο Παλαιοκώστας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την αστυνομία αλλά και την κυβέρνηση.
Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκηρύχθηκε με χρηματική αμοιβή ενός εκατομμυρίου ευρώ
Η αμοιβή, σύμφωνα με την απόφαση, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα δοθεί σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 45χρονου δραπέτη.
Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες εξασφαλίζεται η ανωνυμία .
Μπλόκα και επανεμφάνιση
Εν τω μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα μπλόκα της αστυνομίας σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδος, σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία, για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα. Τα μπλόκα στήνονται κυρίως στους ορεινούς όγκους των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς θεωρούνται "περάσματα" του καταζητούμενου, ο οποίος γνωρίζει άριστα την περιοχή.
Οι πληροφορίες θέλουν το "φαντομά" να ξεφεύγει από τους αστυνομικούς τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά τον τραυματισμό αστυνομικού την Κυριακή το μεσημέρι στη Λιβαδειά, αν και η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό.

 Οι πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για τον Παλαιοκώστα ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, λίγο μετά τις 4, ήρθε αντιμέτωπος με ένα περιπολικό της αστυνομίας μέσα στην πόλη της Στυλίδας. Οι αστυνομικοί έκαναν περιπολία, όταν ξαφνικά μέσα από ένα στενό δρόμο "πετάχτηκαν" ένα FIAT PUNTO και πίσω του ένα TOYOTA RAV4 με μεγάλη ταχύτητα.
Ο οδηγός του περιπολικού πρόλαβε και ακινητοποίησε το όχημα ενώ τα δύο αυτοκίνητα έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα προς την εθνική οδό με κατεύθυνση από Στυλίδα προς Λαμία.
Ακολούθησε φυσικά καταδίωξη αλλά μετά τέσσερα χιλιόμετρα οι αστυνομικοί έχασαν τα δυο οχήματα.
Λίγο αργότερα, κάτοικος της Στυλίδας ειδοποίησε την αστυνομία ότι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του και του πήραν εκτός από τα κινητά τηλέφωνα, κάποια χρυσαφικά, αλλά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, ένα TOYOTA RAV4.
Το αυτοκίνητο δίνει στοιχεία
Το βράδυ της Τρίτης, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο από τους αστυνομικούς στο χωριό Μαριολάτα της Γραβιάς και αμέσως μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, όπου το έχουν κάνει φύλλο και φτερό για να εντοπίσουν στοιχεία.
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση συνδυάζουν ακόμη άλλα δύο στοιχεία που συνέβησαν σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Φθιώτιδας. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, από έκθεση αυτοκινήτων, στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, "έκαναν φτερά" δυο καινούργια επαγγελματικά 4Χ4 μεγάλου κυβισμού. Το ένα από αυτά, βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ στην περιοχή του Τιρνάβου. Την ίδια ώρα, μέσα από την πόλη της Λαμίας "έκαναν φτερά" πινακίδες από τρία αυτοκίνητα.
 Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι για πολλές ώρες ο Βασίλης Παλαιοκώστας όργωνε περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: