Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Πρόκληση για χάκερ

Μεγάλα χρηματικά ποσά περιμένουν τους χάκερ που θα καταφέρουν να σπάσουν τον browser της Chrome. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στον Καναδά και ο εντοπισμός κενών ασφαλείας θα αποφέρει χιλιάδες δολάρια στους διαγωνιζόμενους.

Είναι τόσο σίγουροι ότι δεν "σπάει" που προσφέρουν 20.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να εισβάλει στον browser της, Chrome, στα πλαίσια του διαγωνισμού hacking Pwn2Own που διεξάγεται στο Βανκούβερ του  Καναδά στις 9  Μάρτιου!
Πρόκειται για μια κίνηση εμπιστοσύνης της Google προς τον νέο και ανανεωμένο browser της που εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Η εταιρία έχει  υποσχεθεί επίσης σε αυτόν που θα  τα καταφέρει εκτός από το χρηματικό έπαθλο και έναν φορητό υπολογιστή
Κατά τη διάρκεια λοιπόν του διαγωνισμού, αν κάποιος εντοπίσει την πρώτη ημέρα δύο τρωτά σημεία στον Chrome θα πάρει τα 20.000 δολάρια.
Παράλληλα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό χρησιμοποιώντας υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 7 ή το Mac OS X θα προσπαθήσουν να χακάρουν επίσης τον Internet Explorer της Microsoft, τον Mozilla Firefox και το Safari της Apple.
H Microsoft, η Mozilla και η Apple προσφέρουν 15.000 δολάρια σε οποίον καταφέρει να "χακάρει" πρώτος τον browser τους.
Η Google θα δώσει 10.000 δολάρια τη δεύτερη ημέρα  σε όποιον ανιχνεύσει ένα κενό ασφαλείας στον browser. Άλλα 10.000 δολάρια θα δοθούν σε οποιον χάκερ εντοπίσει σφάλμα σε κωδικό του Chrome, που δεν ανήκει στην Google!

Δεν υπάρχουν σχόλια: