Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

50% κάτω το εισιτήριο για ανέργους

Μειωμένο κατά 50% εισιτήριο θα πληρώνουν οι άνεργοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Μέσω νέας ρύθμισης που προωθείται οι τιμές των εισιτηρίων θα μειωθούν στο μισό για τους ανέργους και για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει μια ανάσα στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες αλλά και να αντιμετωπίσει το κίνημα "Δεν πληρώνω".
Και όλα αυτά ενώ ποινικοποιούνται τόσο η μη πληρωμή εισιτηρίου όσο και η μη καταβολή διοδίων.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία µε το υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών επεξεργάζεται την εν λόγω ρύθμιση η οποία αφορά σε πρώτη φάση 100.000 επιδοτούµενους ανέργους από τον ΟΑΕ∆ στην Αθήνα και 26.000 στη Θεσσαλονίκη, αλλά όχι µακροχρόνια ανέργους.
Μάλιστα όπως επισημαίνει το δημοσίευμα το υπουργείο Εργασίας τα έχει βρει με τον ΟΑΣΑ ώστε το μειωμένο εισιτήριο να επιδοτηθεί από κάποια εθνικά ή κοινοτικά προγράµµατα, οπότε ο οργανισμός δεν θα έχει απώλεια εσόδων.
Παράλληλα, όσοι δικαιούνται µειωµένο εισιτήριο θα μπορούν να αγοράζουν και µειωµένες µηνιαίες κάρτες,  πληρώνοντας δηλαδή  23 ευρώ αντί των 45 ευρώ και για τις µικρές κάρτες 10 ευρώ αντί των 20 ευρώ.
Η δυνατότητα των ανέργων να πληρώνουν µισό εισιτήριο θα έχει τρίµηνη διάρκεια και θα ανανεώνεται από την αξιοποίηση της βάσης δεδοµένων του ΟΑΕ∆.
Η διαδικασία
Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται για το εν λόγω κοινωνικό μέτρο θα πρέπει να προσέρχονται στα ΚΕΠ ή στην Εργατική Εστία, όπου θα εκδίδουν βεβαίωση µε σφραγίδα ότι µπορούν να κάνουν χρήση των ΜΜΜ µε µειωµένο εισιτήριο.
Ο επιβάτης οφείλει να έχει κάθε φορά µαζί του τη βεβαίωση και την αστυνοµική του ταυτότητα, ενώ το µέτρο θα ισχύει για όλα τα µέσα µεταφοράς του ΟΑΣΑ (Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ κ.λπ.) και αντιστοίχως για τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...