Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Trademarks | Η σημασία των συμβόλων δίπλα από τις λέξεις

Σίγουρα θα έχετε δει κάποιο από τα σύμβολα ™, ℠, ®, ©, ℗. Αναρωτηθήκατε ποτέ όμως, γιατί να βρίσκονται δίπλα από ένα όνομα ή μια φράση, σε μικρό μέγεθος, ώστε να μην τραβάνε και πολύ το ανθρώπινο μάτι;
Τα τρία πρώτα, δηλαδή τα ™, ℠ και ®, χρησιμοποιούνται από άτομα, επιχειρήσεις, ή άλλες νομικές οντότητες, με σκοπό να προσδιορίσουν ότι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες, σε καταναλωτές στους οποίους εμφανίζεται το εμπορικό σήμα, προέρχονται από μια μοναδική πηγή, και να διακρίνουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους από εκείνες άλλων οικονομικών οντοτήτων.
Συγκεκριμένα,
  • το ™ (Trade Mark) χρησιμοποιείται ως μη εγεγραμένο σήμα για την προώθηση αγαθών
  • το ℠ (Service Mark) χρησιμοποιείται ως μη εγεγραμένο σήμα για την προώθηση υπηρεσιών
  • το ® (Registered) χρησιμοποιείται ως εγεγραμένο σήμα
Όσον αφορά το © (Copyright), χρησιμοποιείται ως σύμβολο πνευματικής ιδιοκτησίας και δηλώνει τα πνευματικά δικαιώματα όλων των έργων, εκτός αυτών των ηχογραφήσεων.
Τέλος, το τελευταίο σύμβολο το ℗ (Phonogram), χρησιμοποιείται ως σύμβολο πνευματικής ιδιοκτησίας και αυτό, και δηλώνει τα πνευματικά δικαιώματα των ηχογραφήσεων και μόνο.

Το είδαμε εδώ: neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...