Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

O κύριος Τέλειος

Αν υπάρχει, τότε γιατί όλες οι γυναίκες έχουν παντρευτεί τον λάθος άντρα;
 Μια γυναίκα θέλει από έναν άντρα να είναι ευγενικός, τζέντλεμαν, γενναιόδωρος, ρομαντικός, τρυφερός. Δυναμικός, έξυπνος, δραστήριος, αθλητικός, κουβαλητής. Θερμός, πολύ καλός στο σεξ και πιστός.
Επικοινωνιακός, ευαίσθητος, χιουμορίστας, συγκαταβατικός, με κατανόηση, αρρενωπός. Να της κάνει κοπλιμέντα, να της φέρνει λουλούδια, να της λέει ότι την αγαπά και την σκέφτετε. Να αφιερώνει χρόνο σε εκείνη και τα παιδιά, να τηρεί τις υποσχέσεις του και να μην λέει πράγματα που δεν είναι διατεθειμένος να πραγματοποιήσει. Να μην ξεχνά ποτέ γεννέθλια, επέτειο, ονομαστικές εορτές -και εθνικές. Ένας άντρας, από την άλλη, θέλει από μια γυναίκα όλα κι όλα: α.να του κάθεται. β. να μην τον πρήζει.
Εντάξει, ένα αστειάκι είναι αυτό που κυκλοφορεί, ίσως να θέλει και δυο-τρία πράγματα ακόμη ένας άντρας, όπως και να το κάνεις όμως, πολύ περισσότερες πιθανότητες έχει ένας εκείνος να παντρευτεί την γυναίκα των ονείρων του παρά μια εκείνη να παντρευτεί τον άντρα των ονείρων της. Γι΄αυτό άλλωστε και σύσσωμο το γυναικείο φύλο το ξανασκέφτεται μετά τον γάμο, ότι τελικά δεν ήταν εκείνος ο κύριος Τέλειος, άλλος είναι (ο γείτονας, εκείνος που παντρεύτηκε η κολλητή τους, εκείνος που παντρεύτηκε η θεία τους, εκείνος που παντρεύεται τώρα μια διάσημη στην τηλεόραση κ.ο.κ) Μισό λεπτό. Ας δούμε λίγο πριν τον γάμο, αν ετοιμάζεστε να παντρευτείτε τον σωστό άντρα.
ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ: O  ΕΥΦΥΗΣ
Σε μια έρευνα που έγινε το 2002 στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, οι ερευνητές έδωσαν στις γυναίκες είκοσι δολάρια και τις παρότρυναν να τα «ξοδέψουν» σε λίστα με δέκα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο σύντροφός τους, ώστε να φτιάξουν έτσι τον ιδανικό άντρα. Και όχι, δεν επένδυσαν όλες τα συντροφοδολάριά τους στο σλιπ ενός στρίπερ με κοιλιακούς. Αντίθετα, επένδυσαν τα περισσότερα στον ευφυή!
Για την ακρίβεια, έδωσαν διπλάσιο ποσό για την ευφυία από αυτό που έδωσαν για την εμφάνιση του υποψήφιου γαμπρού. Λογικό. «Ένας υψηλός δείκτης νοημοσύνης συνεπάγεται υψηλότερο κοινωνικό στάτους και περισσότερες προοπτικές για ένα καλό εισόδημα», είπε ο υπεύθυνος της μελέτης Mark Prokosch, Ph.D.
Άλλη έρευνα, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, έδειξε ότι οι έξυπνοι άντρες δεν προτιμούνται μόνο για μόνιμες σχέσεις και γάμο, αλλά ακόμη και για one night stands. Γιατί θα τους κόψει να φύγουν το πρωί; Δεν ξέρω. Πάντως μια άλλη μελέτη καταλήγει στο ότι οι πιο ευφυείς άντρες έχουν πιο δυνατό σπέρμα… Αν ετοιμάζεστε λοιπόν να παντρευτείτε έξυπνο άντρα, καλά το πάτε, από τη μια δεν πρόκεται να χρεώσει το νοικοκυριό σας, κι από την άλλη μένετε αμέσως έγκυες μαζί του και κάνετε γερά παιδιά. Cool. Να διαλέγουμε άντρες με το τεστ IQ ανά χείρας στο date.
Για την Christine B. Whelan,απ΄την άλλη, συγγραφέα του βιβλίου «Why Smart Men Marry Smart Women» «οι γυναίκες δεν θέλουν αστροφυσικούς. Θέλουν κάποιον που να έχει ενδιαφέροντα». Άρα αν τα έχετε με ποδηλάτη, σας έχει κάνει πρόταση γάμου κι αναρωτιέστε αν είναι αρκετά έξυπνος για σύζυγος ή όχι, είναι, σας το λέμε εμείς, άντρας που πεταλίζει «δεξί-αριστερό-δεξί-αριστερό» κι όχι και τα δυο πόδια μαζί, έξυπνος είναι.
Βέβαια και η γυναίκα του Αϊνστάιν πολλές φορές στην διάρκεια του γάμου της θα τον αμφισβήτησε. Όπως τόσες και τόσες σύζυγοι αμφισβητούν τους έξυπνους, μορφωμένους, προοδευτικούς και open minded άντρες τους. Για όσες παντεύτηκαν αυτόν τον τύπο, πολλές φορές μέσα στην διάρκεια του γάμου, ο κύριος Τέλειος στο κεφάλι τους γίνεται ακριβώς αντίθετο: το απλό αρσενικό. Το γεμάτο τεστοστερόνη, το απόλυτο, το μη εξελλιγμένο, το εκείνο που δεν σκέφτεται περίπλοκα αλλά, να πάρει, μια βίδα την βιδώνει χωρίς να της κάνει ψυχανάλυση πριν, και την βιδώνει τόσο σέξι…
ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ
Ακόμη κι εκείνες που δεν είναι του γούστου τους αυτός ο τύπος άντρα, πιστεύω ότι συμφωνούν στο ότι είναι ότι πρέπει για τις μέρες πριν την περίοδό μας (εκτός κι αν έχουμε PMS και δεν τον αντέχουμε) και για τις γόνιμες μέρες μας (ξεκινούν μια εβδομάδα μετά την πρώτη μέρα της περιόδου και διαρκούν μια εβδομάδα). Αυτός ο άντρας έχει πολύ τεστοστερόνη μέσα του, η οποία έχει χαρακώσει το πρόσωπό του σε γωνίες. Βέβαια λόγω τεστοστερόνης είναι και σχεδόν πάντα θυμωμένος και προσπαθεί να επιβληθεί- και στην κοινωνία και στην γυναίκα του- αλλά αυτό είναι εντάξει γιατί ξεσπά σε γυμναστήρια και γραμμώνει όλο και πιο πολύ. Κι όσο πιο πολύ γραμμώνει τόσο πιο πολύ τον θες, κι έτσι αργά ή γρήγορα βρίσκεσαι μια μέρα παντρεμένη μαζί του.
«Για μια σύντομη περιπετειούλα, οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες που δείχνουν να επιβάλλονται κοινωνικά κι έχουν αρρενωπά σώματα και συμμετρικά χαρακτηριστικά προσώπου» είπε ο Daniel Kruger, Ph.D., ψυχολόγος στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. «Αυτά τα χαρακτηριστικά υποδεικνύουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, που είναι ένδειξη για καλής ποιότητας γενετικό υλικό». Μπορείς όμως να ζήσεις ήρεμα κι όμορφα με το καλής ποιότητας γενετικό υλικό ή θα γίνετε μαλλιά –κουβάρια;
Παρότι οι γυναίκες που έχουν παντρευτεί τον έξυπνο άντρα ονειρεύονται κάποιες γόνιμες μέρες τους τον άντρα των γυναικών που παντρεύτηκαν το απόλυτο αρσενικό, οι δεύτερες, όλες τις μη γόνιμες μέρες τους, ονειρεύονται τον έξυπνο άντρα. Που δεν θα τις κουφαίνει με τις αντιλλήψεις του. Που θα έχει ανακαλύψει και την θηλυκή πλευρά του. Που θα είναι open minded και ψαγμένος. Που πριν βιδώσει μια βίδα θα της κάνει ψυχανάλυση. «Οι γυναίκες του έξυπνου άντρα» σκέφτονται οι γυναίκες του βαρβατουάρ «καταφθάνουν περήφανες και συνοδευόμενες στα επαγγελματικά τους γεύματα». Αλλά ακόμη και εκείνες που δεν ονειρεύονται τον έξυπνο, ονειρεύονται σίγουρα τον πλούσιο.
ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΡΙΑ: O ΠΛΟΥΣΙΟΣ
Οι γυναίκες γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να θυσιάσουμε την καριέρα μας, έστω για λίγο, προκειμένου να μεγαλώσουμε παιδιά. Κι όλες οι έρευνες δείχνουν ότι τα «Smart Girls Marry Money» (Μην διαβάσετε αυτό το βιβλίο αν έχετε ήδη παντρευτεί φτωχό. Αποδεικνύει ότι εφόσον οι μισοί γάμοι σήμερα δεν κρατάνε, κι εφόσον ακόμη κι αν σταθείς δίπλα στον φτωχό σου μεν, πανέξυπνο δε σύζυγό σου και τον στηρίξεις μέχρι να φτιαχτεί οικονομικά, μόλις αυτό συμβεί θα σε παρατήσει. Για μια πιο νέα, με πιο σφιχτό στήθος. Ή για πολλές πιο νέες με πιο σφιχτά στήθη. Οπότε γιατί να μην πάρεις απ΄την αρχή τον πλούσιο να εξασφαλίσεις και τα παιδιά σου και τον εαυτό σου μετά το διαζύγιο;) Δεν λέω, χίλιες φορές ο αγαπημένος σας να είναι και πλούσιος. Αλλά να ετοιμάζεστε να παντρευτείτε κάποιον που δεν έχει χρήματα ώστε μετά σε όλη του τη ζωή να του ‘‘χτυπάτε’’ το γεγονός ότι δεν είναι πλούσιος;
Ο οποίος πλούσιος σύζυγος συνήθως είναι και control freak. Και σας πείθει να αφήσετε δουλειά σας εφόσον κερδίζετε αστεία χρήματα -για εκείνον- μέχρι να σας έχει ολόκληρη στην παντοδυναμία του. Οι γυναίκες των πλουσίων μας έχει περάσει μια εντύπωση ότι περνάνε ωραία γιατί μοιάζουν πάντα ατάραχες, κηδεία- γάμος ίδια έκφραση, αλλά είναι απ΄τα πολλά botox. Τί άλλο να κάνουν εφόσον δεν χρειάζεται να δουλεύουν; Κι εφόσον τόσες άλλες όμορφες wannabe φλερτάρουν τον πλούσιο σύζυγό τους;Σπανίως είναι στο σπίτι, τρέχει από επιχείρηση σε επιχείρηση, μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες, κι ο καπετάνιος να έχει και μπάκα γιατί νιώθει σίγουρος ότι καμιά ποτέ δεν θα τον αφήσει…
Έτσι, και οι γυναίκες του πλούσιου με την σειρά τους, τα βράδια των γόνιμων ημερών τους ονειρεύονται ή έναν έξυπνο άνεργο άντρα που θα τους διαβάζει ποίηση κι εκείνες θα κλαίνε στον ώμο του, ή ένα βαρβατουάρ αρσενικό που θα εμφανιστεί ξαφνικά, με λερωμένη φόρμα και στιβαρά μπράτσα να κουρέψει το γκαζόν, βζιννν, πάνω-κάτω, πάνω-κάτω…Και ξαφνικά, θα της ερωτευτεί παθιασμένα, και θα της πάει με την μηχανή του γκαζόν του σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό, χωρίς ξενέρωτα δείπνα με γυναίκες συνεργατών, χωρίς μαλλιά κομμωτηρίου, χωρίς ρεσερβέ ξαπλώστρες στην Μύκονο και χωρίς «πρέπει». Έναν άντρα χαλαρό, αυτό θέλουν οι γυναίκες των πλουσίων.
ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΕΣΣΕΡΑ: O ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΑΣ
Στον άντρα με χιούμορ καμιά γυναίκα δε μπορεί να αντισταθεί. Δεν ξέραμε βέβαια γιατί. «Χιούμορ σημαίνει το να βλέπεις με εναλλακτική ματιά τα καθημερινά πράγματα» λέει ο Don Nilsen, συνιδρυτής του International Society for Humor Studies και εξηγεί ότι οι γυναίκες θέλουν τον άντρα να διατηρεί το χιούμορ του στις αμήχανες στιγμές. Οι οποίες δεν είναι και λίγες μέσα στον έγγαμο βίο. (Παράδειγμα: Σε βλέπει ο άντρας σου να φεύγεις με έναν τύπο πάνω σε μια μηχανή γκαζόν. Τί θα κάνει εκείνη την στιγμή αν δεν έχει χιούμορ;)
Στον άντρα με χιούμορ ποντάρεις ενστικτωδώς πιστεύοντας ότι δεν θα ξεμαλλιαστείτε ποτέ. Εφόσον με το που πας να μαλώσεις, στο επόμενο λεπτό έχει πετάξει αττάκα, έχει φύγει η ένταση, και κυλιέστε γελώντας σε λιβάδια με μαργαρίτες. Αυτά βλέπουν οι άλλες γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν άντρες με χιούμορ και λένε, να πάρει, έναν τέτοιο χρειαζόμουν εγώ, να μου ρίχνει τις άμμυνές μου. Αλλά είναι ζωή αυτή; Να μη μπορείς να γκρινιάξεις ποτέ σαν άνθρωπος; Θα σκάσεις.
Εξάλλου έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες γελάνε με τις αστείες ιστορίες, κι όχι με τις εξυπνακίστικες αττάκες. «Οι γυναίκες διηγούνται αστείες ιστορίες, ενώ οι άντρες πετάνε αστείες ατάκες για να εντυπωσιάσουν» λέει ο Nilsen. Οι γυναίκες που έχουν παντρευτεί άντρες με χιούμορ, πολλές φορές κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου τους αναρωτιούνται μήπως αυτός ο γάμος είναι παρωδία. Συνειδητοποιούν ότι ακούν τα ίδια και τα ίδια αστεία, γελάσαμε και σήμερα, αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν, η σχέση θέλει δουλειά, όχι ανέκδοτα. Και ονειρεύονται κι εκείνες τον άντρα τον σωστό, τον σοβαρό, τον έξυπνο, τον διανοούμενο. Που είναι ευγενικός, τζέντλεμαν, γενναιόδωρος, ρομαντικός, τρυφερός. Δυναμικός, δραστήριος, αθλητικός, κουβαλητής. Θερμός, πολύ καλός στο σεξ και πιστός. Επικοινωνιακός, ευαίσθητος, χιουμορίστας, συγκαταβατικός, με κατανόηση, αρρενωπός…
Φιλική Συμβουλή: Μην ταλαιπωρείτε το μυαλό σας. Aν πρόκειται να παντρευτείτε κάποιον από τους παραπάνω τύπους, ok, o κύριος Τέλειος είναι και μην το πείτε ούτε του παππά. Αν μετά τον γάμο συνειδητοποιήσετε ότι σας έπιασαν κότσο και πάλι μην το πείτε του παππά. Μετά την απομάκρυνση απ΄το ταμείο, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.
(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘‘Γάμος’’)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...