Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΟΣΚΑΡ

3586408220 5677499beb z Ο ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΟΣΚΑΡ
Η πολυβραβευμένη ελληνική παραγωγή του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται στις 9 επικρατέστερες ταινίες από τις οποίες θα αναδειχθεί η τελική πεντάδα των υποψηφίων για Όσκαρ, γεγονός που αποτελεί μια ξεχωριστή επιτυχία αφού στον διαγωνισμό συμμετείχαν 66 συνολικά ταινίες από ισάριθμες χώρες.
Μετά την διάκριση στο Φεστιβάλ Καννών με το βραβείο “Ένα κάποιο βλέμμα”, ο Κυνόδοντας συνεχίζει την ανοδική του πορεία με στόχο την απώτερη διάκριση στα βραβεία Όσκαρ και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όταν θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των Υποψηφίων όσκαρ, θα γνωρίζουμε αν βρίσκεται στην τελική πεντάδα των υποψηφίων Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Η τελευταία φορά που ελληνική ταινία διεκδίκησε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας ήταν το 1977, με την “Ιφιγένεια” του Μιχάλη Κακογιάννη.
Οι εννέα ταινίες, που προκρίθηκαν είναι: Biutiful (Μεξικό), Confessions (Ιαπωνία), Incendies (Καναδάς), In A Better World (Δανία), Outside The Law (Aλγερία), Dogtooth (Ελλάδα), Life Above All (Νότιο Αφρική), Even The Rain (Ισπανία) and Simple Simon (Σουηδία).

Το είδαμε εδώ: MAG24 Online Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...