Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός Π. 0-1

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς πέρασε και από τον νικηφόρα και από τον Βόλο, χάρη στον Φουστέρ που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και έτσι διατήρησε το +7, ενώ έσπασε το ρεκόρ του (1973-74) κάνοντας το 8 στα 8 στην επαρχία, δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ.

Το "ερυθρόλευκο" τρένο (έστω κι αν σήμερα φορούσαν μπλε), συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο, ασταμάτητο! Οι Πειραιώτες έφυγαν και από τον Βόλο με το τρίποντο στις αποσκευές τους και τελείωσαν όλα τα ματς της επαρχίας μονάχα με νίκες.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, έκαναν το 8 στα 8 στην επαρχία στο πρωτάθλημα (μαζί με το Κύπελλο είναι 9 στα 9) και έσπασαν το ρεκόρ της ομάδας του Ολυμπιακού το 1973-74, όπου ναι μεν είχαν 6 νίκες σε ισάριθμα ματς, αλλά τόσες ήταν τότε και οι ομάδες της επαρχίας. Κι όλα αυτά βέβαια, δίχως να δεχτούν ούτε ένα γκολ, κάτι που δύσκολα αναμένεται να ξανασυμβεί! Δίχως αμφιβολία μεγάλο κατόρθωμα για τους Πειραιώτες.

Και τα ρεκόρ, δεν σταματούν εκεί για τον Ολυμπιακό, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε έσπασε την προσωπική του επίδοση νικών. Συγκεκριμένα, αυτό ήταν το όγδοο συνεχόμενο τρίποντο των Πειραιωτών στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ το καλύτερο ρεκόρ της πρώτης θητείας του Ισπανού στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, ήταν το 7 στα 7.

Όλα αυτά βέβαια για να γίνουν, χρειάστηκε να δούμε άλλη μια καλή εμφάνιση των παικτών του Βαλβέρδε σε εκτός έδρας ματς. Σκόρερ, MVP και... οδηγός των Πειραιωτών, ήταν ο Νταβίδ Φουστέρ, που για ακόμη μια φορά εντυπωσίασε με την εμφάνισή του και την ουσία στο παιχνίδι του.

Οι ομοιότητες πάντως με το ματς στην Τρίπολη ήταν πολλές. Πρώτον, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε την ίδια ενδεκάδα, δεύτερον, ο Φουστέρ ήταν και πάλι ο σκόρερ, τρίτον, το 1-0 ήταν και πάλι το τελικό σκορ και τέταρτον, οι Πειραιώτες είχαν πάρα πολλές φάσεις για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Ιδιαίτερα το τελευταίο θα ήταν ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα αν η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν... ατσάλι, καθώς και στον Βόλο, χάθηκαν ένα σωρό ευκαιρίες από τους παίκτες του Βαλβέρδε.

Θετικό ντεμπούτο για τον Ραφίκ Τζιμπούρ, που μπήκε στο 61' στην θέση του Πάντειτς και είχε δύο πολύ καλές φάσεις για να πετύχει γκολ. Δεν τα κατάφερε βέβαια, όμως το σημαντικό είναι πως έδειξε έτοιμος ενόψει και του δύσκολου επαναληπτικού στην Τούμπα, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την άλλη, υπάρχει προβληματισμός για τον τραυματισμό του Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός που τα πήγε αρκετά καλά στον Βόλο, αντικαταστάθηκε στο 79ο λεπτό από τον Χολέμπας, αφού πονούσε στο δεξί γόνατο.

Όσο για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, γι' άλλη μια φορά είχε καλό πρόσωπο, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως στο δεύτερο μέρος η επιλογή του Έλληνα τεχνικού να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περισσότερο κακό έκανε, παρά καλό. Οι Βολιώτες είχαν κάποιες καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν, όμως δεν τα κατάφεραν και αποδέχθηκαν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος

Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης, Λ. Βασιλειάδης

Κίτρινες: 14' Μπερτόλντι, 67' Τόμας, 90+2' Μαρτίν

Γκολ: 19' Φουστέρ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης):  Γιακούποβιτς, Σολάκης (59' Ακόστα), Ντολεζάι, Ρόκας, Σελέζι, Τομάς, Καπετάνος (71' Μητρόπουλος), Μπερτόλντι (46' Μαρτίν), Μόνχε, Μπρέσκα, Άλβαρες

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μιραλάς (73' Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (79' Χολέμπας), Φουστέρ, Πάντελιτς (61' Τζιμπούρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...