Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Κολλητές να σου πετύχουν!
Οι φίλες μας: υπό κανονικές συνθήκες, οι κολλητές θα έπρεπε να ομορφαίνουν τη ζωή μας, να την κάνουν πιο διασκεδαστική και όλες μαζί σαν άλλα κορίτσι του "Sex and the City" να οργώνουμε τα κλαμπ, τα μαγαζιά, τα Άμπου Ντάμπι! Δυστυχώς, στην πραγματική ζωή, πολλές φορές οι κολλητές μας καταντούν δυστυχισμένες, αγχωμένες και χωρίς καμιά όρεξη! Ποιοί είναι οι πέντε τύποι κολλητών που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη και πως μπορείς να φτιάξεις τα πράγματα μαζί της!
1. Η κολλητή "όλα γύρω μου γυρίζουν": το κορίτσι αυτό ξέρει πως να στρέφει την κουβέντα πάντα σε εκείνη και σε ότι την αφορά. Μπορεί μετατρέψει την λυπητερή κουβέντα για τον σκύλο σου που πεθαίνει σε δεκάωρη συζήτηση για τις κατεστραμμένες σχέσεις που είχε στη ζωή της και να φτάσεις να μην θυμάσαι ποιό ήταν το αρχικό θέμα συζήτησης. Όχι, η φίλη αυτή δεν είναι κακό παιδί, ούτε έχει κάτι μαζί σου, απλά δεν είσαι εκείνη! Εκείνη είναι το κέντρο προσοχής, εκείνη έχει τα πιο πολλά νέα, σε εκείνη χτυπούν την πόρτα οι μεγαλύτερες ευκαιρίες κι εσύ απλά πρέπει να ζεις στο περιθώριο της!
Προτού ζητήσεις να την δολοφονήσουν σαν την αδερφή της Χιούστον στο "Σωματοφύλακα", κράτα τις αποστάσεις από το κορίτσι αυτό. Προτίμησε να βγαίνεις μαζί της σε μέρη που δεν μπορεί να επικεντρωθεί στον εαυτό της, όπως το να δείτε μια ταινία στο σινεμά, να πιείτε ένα ποτό σε ένα γεμάτο βαβούρα κλαμπ.
2. Η κολλητή "Δικαστής Ντρεντ": η φίλη αυτή θα πει την άποψή της επί παντός επιστητού, ακόμα κι αν δεν της ζητηθεί. Φυσικά, έχει απάντηση για ότι κι αν πάθεις, για το αγόρι που σε χώρισε, το τροχαίο που έπαθες και έγινε σμπαράλια το αμάξι σου, την κομμώτρια που σου έβαψε λάθος τα μαλλιά. Για όλα μα όλα! Φυσικά, στην ανάποδη ενέργεια, του να ακούσει τις δικές σου αντιλήψεις και την δική σου κριτική πάνω σε ζητήματα που την αφορούν, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.
Πριν τη μισήσεις για κάθε κριτική που σου κάνει και προτού την πνίξεις πριν σου ξαναπεί "στο είχα πει εγώ",
3. Η κολλητή "Δώσ' μου λιγάκι σημασία": μήπως πήρες την άλλη σου κολλητή για να βγείτε βόλτα στα μαγαζιά και ξέχασες αυτήν; Μέγα σφάλμα! Μήπως βγήκες για καφέ με φίλες από το σχολείο και δεν την αποκάλυψες που είσαι και με ποιόν; Ακόμα μεγαλύτερο λάθος! Ή μήπως απλά, βρήκες αγόρι και δεν τόλμησες να της το πεις; Ότι κι αν κάνεις, το κορίτσι αυτό θέλει να του δίνεις την μέγιστη δυνατή προσοχή, τόση που ούτε άντρας δεν σου έχει ζητήσει να του δείξεις.
Προτού σταματήσεις να την ενημερώνεις για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σου, επειδή θεωρείς πως ζηλεύει, εξήγησέ της πως έχουν τα πράγματα, πόσο καταπιεσμένη νιώθεις από τη συμπεριφορά της, μπας και πάρει το μήνυμα της αφύπνισης!
4. Η κολλητή "όλα πάνε στραβά, δεν υπάρχει ελπίδα": η φίλη αυτή πάντα θα βρίσκει κάτι για να παραπονιέται. Μην προσπαθείς να την κάνεις να νιώσει καλύτερα, αφού στόχος της είναι να γκρινιάζει! Ακόμα και δίπλα στη λέξη παραπονιάρα στο λεξικό, θα βρεις την φωτογραφίας της φίλης σου αυτής, που μπορεί να γκρινιάζει από το αφρόγαλα του καπουτσίνο που δεν ήταν αρκετά πηχτό, μέχρι την πιο σοβαρή κρίση επάνω στον πλανήτη.
Πρότεινε στο κορίτσι αυτό να δουλέψετε μαζί εθελοντικά σε μια κλινική νεοπλασματικών ασθενειών για μικρά παιδάκια, για να δει πόσο λογικό είναι που κλαίγεται για το μαλλί που της στραβοκούρεψε η κομμώτρια.
5. Η κολλητή "θα σε υποβαθμίσω θες δεν θες": Εσύ βρίσκεις ένα αγόρι καλό χρυσό και σαν τα κρύα τα νερά, κι αυτή σπεύδει να τονίσει πως δεν θα έβγαινε ποτέ με ταξιτζή! Εσύ βρίσκεις δουλειά στο μεγαλύτερο gossip περιοδικό του πλανήτη κι εκείνη απορεί ποιοί άνθρωποι διαβάζουν επιτέλους τα κουτσομπολίστικα περιοδικά.

Άτομα που δεν χάνουν την ευκαιρία να σε υποβαθμίσουν ή να σε κατακρίνουν για τις επιλογές σου, δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη ζωή σου! Εσύ απλά αποφασίζεις πότε θα τα πετάξεις έξω από αυτήν.

Από την Κατερίνα Πατούλια

womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: