Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Με μαύρο πανό οι συμβασιούχοι στην Ακρόπολη

Το δικό τους “όχι”... στις απολύσεις, λένε οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, που βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης (28/10) στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, έχοντας μάλιστα αναρτήσει μαύρο πανό με αυτό το σύνθημα.



"Το "ΟΧΙ" αποκτά και μια ουσιαστική σημασία πλέον. Δεν μπορεί άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να απολύονται εν μία νυκτί", δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης, ο οποίος κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου για αδιαφορία. Ερωτηθείς για τις συνέπειες τέτοιου είδους κινητοποιήσεων στη δημόσια εικόνα της χώρας, ο κ. Χασομέρης, τόνισε ότι "τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να δουλέψει αυτό το μνημείο".
Σήμερα είναι η 17η ημέρα των κινητοποιήσεων, ενώ οι συμβασιούχοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν στις 31 Οκτωβρίου.
Κλειστοί παρέμειναν οι αρχαιολογικοί χώροι την Τετάρτη (27/10), από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου.
Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού έστειλε τη διαβεβαίωση πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν πληρωθεί όλοι οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού.
Για το αίτημα της μονιμοποίησης ωστόσο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η μονιμοποίηση είναι παράνομη.
Υπενθυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αξιώνοντας μόνιμη και σταθερή εργασία, άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μη απόλυση των έκτακτων υπαλλήλων.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...