Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Βγάλτα πέρα με την (τρελή) οικογένειά του

Αυτός είναι τέλειος! Όμως η οικογένειά του είναι το κάτι άλλο;
Ο αγαπημένος σου: είναι τέλειος, είναι κούκλος, είναι τρυφερός, είναι τέλειος, είναι ιδανικός! Έλα όμως που δεν τον ακολουθεί στην τελειότητά του αυτή, μηδέ η οικογένεια, μηδέ οι συγγενείς, μηδέ και οι φίλοι του. Πώς θα παλέψεις λοιπόν την τρελή, τρελή οικογένειά του χωρίς να χωρίσεις με τον τέλειο σύντροφό σου!
Σενάριο Πρώτο: δεν συμπαθείς με τίποτα τους γονείς του
Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που σε κάνουν να μην ''πηγαίνεις'' με τίποτα τους γονείς του καλού σου: μπορεί να είναι απόμακροι μαζί σου ή ν' ανακατεύονται πολύ ή απλά να κρύβουν πολλά μυστικά ή να θέλουν να σε/σας βλέπουν περισσότερο απ' όσο μπορείς ν' αντέξεις.

Πώς θα τα βγάλεις πέρα:
Στα υπόλοιπα ζητήματα της σχέσης σου μπορείς να είσαι άκρως ειλικρινής. Στο θέμα της αντιπάθειας για τους γονείς του, κάνε λίγο κράτι! Θυμήσου πως ο καλός του δεν είναι όπως οι γονείς του αλλά ούτε και μπορείς να του αντικαταστήσεις (ειδικά αν τους έχει αδυναμία).
Αν εκείνοι δεν φανερώσουν την αντιπάθεια τους στο πρόσωπό σου, μην κάνεις το βήμα ν' αποκαλύψεις τα αισθήματα που τρέφεις πρώτη, γιατί θ' αναλάβεις το ρόλο της κακιάς στην ιστορία.
Είναι αλήθεια άλλωστε, πως κανένας μας δεν θέλει να κρίνουν τους γονείς του αρνητικά. Αν οι γονείς του σπέρνουν προβλήματα στη σχέση, μπορείς να μιλήσεις με τον αγαπημένο σου για το βαθμό διείσδυσής τους στο μεταξύ σας δεσμό. Αν βέβαια ο καλός σου βλέπει το πρόβλημα αλλά δεν καταλαβαίνει τον εκνευρισμό σου, ετοιμάσου να δώσεις πολλές μάχες στο τέλος, με την κακιά πεθερά!
Κι αν σου κάτσει: το αγόρι σου δεν τα πάει καθόλου καλά με τους γονείς αλλά εσύ μια χαρά τα βγάζεις πέρα μαζί τους. Μην εμπιστεύεσαι απόλυτα έναν άντρα που μιλά με τα χειρότερα λόγια για τη μαμά του. Αν οι γονείς του είναι μια χαρά άνθρωποι και το παιδί τους όλο κάτι βρίσκει για να τους κακολογεί, πίστεψέ με, κάποιο βαθύτερο πρόβλημα ταλαιπωρεί τον αγαπημένο σου και θα μπεις σε μπελάδες αν θελήσεις να το λύσεις αργότερα.
Σενάριο Δεύτερο: δεν αντέχεις τους συγγενείς του
Κατά μία έννοια, δεν θα περίμενες να τα πας τέλεια με τους γονείς του, γιατί είναι και μεγάλοι σε ηλικία, υπάρχει και η διαφορά γενεών και σε βλέπουν και λίγο ανταγωνιστικά (θα τους πάρεις το γιόκα). Με τους αχώνευτους συγγενείς τα πράγματα χειροτερεύουν. Όσο πιο οντά ζουν στον καλό σου, τόσο πιο πολύ πρέπει να τους τρως στη μάπα. Σύντομα θα πρέπει να γίνεις κολλητή με την κακομαθημένη μικρή του αδερφή ή με τον μικρό του αδερφό που αποφάσισε να μείνει μαζί σας για κανά μήνα. Για να μην μιλήσουμε για τις επικριτικές θείτσες και τις μυστηριώδεις ξαδέρφες!
Πώς θα τα βγάλεις πέρα: αν πρέπει να παλέψεις έναν ή δύο αχώνευτους συγγενείς του αγαπημένου σου, πάρτο απόφαση και θυσιάσου για χάρη του αγαπημένου σου, τις φορές εκείνες που πρέπει να βρεθείτε στον ίδιο χώρο. Αν το σόι του είναι τρελό για δέσιμο, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να μπεις κάποτε στην οικογένεια αυτή! Φυσικά, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά, θυμήσου και τους δικούς σου αλλοπαρμένους συγγενείς.

Κι αν σου κάτσει:
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μπορεί να λατρέψεις τους συγγενείς του. Αυτή η σχέση υπερβολικής αγάπης, είναι βέβαια επικίνδυνη για τη σχέση σου. Ο αγαπημένος σου θέλει να είναι ασφαλής πως σε κάθε περίπτωση θα βρεθείς στο πλευρό του να τον στηρίξεις και πως δεν θα τον τρέχεις καθημερινά σε γιορτές, εκδηλώσεις και γενέθλια των συγγενών του.
Σενάριο Τρίτο: σιχαίνεσαι τους φίλους του
Ξέρεις τι λέει ο λαός: όμοια άτομα κάνουν παρέα. Αν βρίσκεις τους φίλους του, αηδιαστικούς, βαρετούς, ανάγωγους, μήπως δεν θέλεις να έχεις αυτόν τον σύντροφο τελικά. Γιατί όσο κι αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως εκείνοι τον χαλάνε και τον ξεμυαλίζουν, η αλήθεια είναι πως μιλάμε για ένα μεγάλο παιδί. Αν πάλι οι φίλοι του είναι μια χαρά παιδιά αλλά δεν σε χωνεύουν, σκέψου τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η αντιπάθεια στη σχέση σας και ψάξε μπας και κάνεις κάτι λάθος. Αν πάλι ο καλός σου δεν έχει φίλους, για ψάξε την κατάψυξη για κεφαλάκια!
Πώς θα τα βγάλεις πέρα:
Aν δεν μπορείς ν' αντέξεις με τίποτα τους φίλους του, άστον να φύγει. Μην τολμήσεις να τον απομονώσεις αφού κάποια στιγμή, η θυσία που έκανε για εσένα, θα γυρίσει μπούμερανγκ επάνω σου!
Κι αν σου κάτσει; οι φίλοι του μπορεί να σε συμπαθήσουν πιο πολύ από εκείνον. Ξέρεις, μιλάμε για τους κολλητούς που εκείνος δεν το βλέπει αλλά είναι εμφανές πως θέλουν το κακό του. Θα σου μιλήσουν με φράσεις παρόμοιες με τούτες: ''απορώ πως ο τάδε έριξε μια κοπέλα σαν εσένα, Ξέρεις ο φίλος μας είναι λίγο νευρικός γι' αυτό μην τα βάλεις μαζί του, μέχρι χτες μίλαγε για την πρώην του αλλά ευτυχώς που σε γνώρισε''. Αν του αρέσει να κάνει παρέα με τέτοια άτομα, μην προσπαθήσεις να τον σώσεις! Είναι μαζοχιστής ο ανθρωπος και του αρέσει πολύ!

Κατερίνα Π.

womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...