Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εξωσωματική γέννους αρσενικού...

Το φύλο του παιδιού μπορεί να επηρεαστεί από τη μορφή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που θα ακολουθήσει ένα ζευγάρι, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη.

Οι γυναίκες που καταφεύγουν στην τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι, ενώ μια άλλη τεχνική, η επονομαζόμενη μικρογονιμοποίηση (ICSI) αυξάνει το ενδεχόμενο το παιδί να γεννηθεί κορίτσι.

  Αυτά τα συμπεράσματα προέκυψαν από μέλετή που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό γυναικολογίας "British Journal of Obstetrics and Gynaecology", και διεξάχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι στην εξωσωματική γονιμοποίηση αυξάνεται από 51% σε 56% η πιθανότητα γέννησης αγοριού, ενώ στην μικρογονιμοποίηση (ή ενδοκυτταροπλασματική-ενδοωαριακή τοποθέτηση σπερματοζωαρίου) η πιθανότητα γέννησης αγοριού είναι 49%, έναντι 51% στις γέννες με φυσικό τρόπο.
Η μελέτη ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 14.000 μωρών που είχαν γεννηθεί με τεχνητή γονιμοποίηση μεταξύ των ετών 2002 - 2006.
Να εξηγήσουμε ότι στην εξωσωματική γονιμοποίηση ένα ωάριο λαμβάνεται από τη γυναίκα και αναμιγνύεται με το σπέρμα του άνδρα στο εργαστήριο και, στη συνέχεια, αν γονιμοποιηθεί, μεταφέρεται στην μήτρα ενώ στην μικρογονιμοποίηση ο γιατρός διαλέγει και απομονώνει ένα συγκεκριμένο υγιές σπερματοζωάριο που θα γονιμοποιήσει το ωάριο και το εισάγει σε αυτό με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας.
Η αναλογία αγοριών-κοριτσιών σε ένα πληθυσμό μεταβάλλεται διαχρονικά λόγω διαφόρων εξωτερικών παραγόντων, όπως οι φυσικές καταστροφές, οι πόλεμοι ή ο λιμός.
Η νέα μελέτη δείχνει ότι, με την πρόοδο της επιστήμης και τεχνολογίας, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αποτελεί ένα πρόσθετο παράγοντα που επιδρά σε αυτή την αναλογία ανάμεσα στα δύο φύλα.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...