Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα - Βελτίωση από την Τρίτη

 

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες στα ηπειρωτικά και τη Δευτέρα. Βελτιώνεται ο καιρός από την Τρίτη και σταδιακά ανεβαίνει και η θερμοκρασία. Νέο βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές στα βόρεια την Πέμπτη το βράδυ.

Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς και στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος θα έχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 2 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια βόρειοι βορειανατολικοί και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Γενικά αίθριο καιρό θα έχει η Αττική με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθουν σποραδικές βροχές με πιθανότητα καταιγίδων το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη καλός θα είναι ο καιρός και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειoi 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: σε άνοδο.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινες ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...