Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Νεστέροβιτς: "Στην κορυφή της Ευρώπης με ΟΣΦΠ"

 

 Όπως αναμενόταν εδώ και λίγες μέρες, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος σέντερ θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια και δήλωσε πως στόχος του είναι να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

 Η συμφωνία με τον Νεστέροβιτς ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τον Ολυμπιακό. Οι υπογραφές στα συμβόλαια, όμως, θα μπουν στις 16 του μήνα, όταν ο Σλοβένος θα έρθει στην Αθήνα.

Ο Νεστέροβιτς δεν μετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής Σλοβενίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, επομένως θα είναι παρών την ημέρα που θα αρχίσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού. Θα υπογράψει, θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και λογικά θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της νέας ομάδας του από την πρώτη μέρα.

"Θέλω τίτλους"

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το Τορόντο, όπου βρίσκεται για να μαζέψει τα πράγματά του (ήταν κάτοικος της πόλης τα τελευταία χρόνια δεδομένου ότι έπαιζε στους Ράπτορς) και να κάνει το ταξίδι της επιστροφής στην Ευρώπη, ο Νεστέροβιτς άφησε να φανεί η δίψα που νιώθει για τίτλους:

«Αισθάνομαι υπέροχα που επιστρέφω στην Ευρώπη και πόσο μάλλον σε μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κερδίζει τρόπαια. Γι’ αυτό άλλωστε επιστρέφω», ήταν τα πρώτα λόγια του «Ράσο» που αποτελεί την τρίτη φετινή προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ποια είναι η γνώμη του έμπειρου σέντερ για τις δυο προηγούμενες; «Σπουδαίες και οι δυο. Ο Σπανούλης είναι απλά MVP και ο Νίλσεν είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής και κάθε ομάδα θέλει στο ρόστερ της».

Δεν ξέρει όμως μόνο τους νέους αλλά και τους παλιούς; «Όταν μια ομάδα έχει φτάσει σε δυο συνεχόμενα Φάιναλ Φορ, σημαίνει ότι είναι πολύ καλή. Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ένα σπουδαίο κορμό και κάθε χρόνο κάνει μικρές προσθήκες. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό για μια ομάδα όταν θέλει να πετύχει. Ελπίζω εγώ και τα υπόλοιπα νέα παιδιά να προσθέσουμε αυτό που έλειπε και να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης», τόνισε ο Νεστέροβιτς και συμπλήρωσε:

«Είναι δύσκολο να πεις από το καλοκαίρι που θα φτάσεις μετά από δέκα μήνες. Μια σεζόν είναι πολύ μεγαλύτερη και με περισσότερα εμπόδια απ’ όσα πιστεύει ο πολύς κόσμος. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και σίγουρα θα παίξει ρόλο το πώς θα βρεθούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Όσο για το τι τον έφερε στο λιμάνι; «Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που μέτρησε για μένα. Η παρουσία του κόουτς Ίβκοβιτς είναι εξίσου σημαντική και ο τρίτος λόγος είναι ότι μετά από δώδεκα χρόνια στο ΝΒΑ έχω την ανάγκη να κερδίσω τίτλους. Μου λείπει αυτό το αίσθημα και γι’ αυτό ήρθα. Να το νιώσω, να το ζήσω…»

 sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...