Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο

 

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις τρεις η ώρα μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή Κακοπέρατο στη Σάμο, μετά τη πυρκαγιά στο Κοκάρι που αποτέφρωσε 10.000 στρέμματα δάσους.
Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Μαραθόκαμπο και Καραλόβασι.
Επί τόπου βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νησί. Συνολικά επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 50 εθελοντές, 25 υδροφόρες, 40 άτομα πεζοπόρο, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Οι πυκνοί καπνοί εμποδίζουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να κάνουν επιτυχημένες ρίψεις.
Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε διαστάσεις και έφτασε στα Βοτσαλάκια, όπου υπάρχουν πολλές εστίες. Κάτοικοι εγκατέλειπαν προληπτικά την περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνέψει σπίτια ή ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Όλες οι τουριστικές μονάδες στην περιοχή εκκενώθηκαν επίσης προληπτικά.
Στο νησί, έφτασαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, για να βοηθήσουν από αέρος την πυρόσβεση, καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο από την Αθήνα. Άλλοι 50 εστάλησαν από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο επέστρεψαν στη βάση τους λόγω προβλήματος στο C-130 που τους μετέφερε. Στη Σάμο βρίσκεται και ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής κ. Απ. Γεροκώστας για να συντονίσει τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Η πυρκαγιά αργά τη νύχτα διασπάστηκε σε δύο μέτωπα, το ένα με κατεύθυνση Νότια και Ανατολικά προς την παραλία του Μαραθόκαμπου και το δεύτερο Βόρεια και Ανατολικά, ενώ στην περιοχή επικρατούσε άπνοια.
Εξάλλου, η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγιάδες Μυτηλινιών, τέθηκε υπό έλεγχο.
Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά στη θέση Δεμάτι του δημου Αρκαλοχωρίου στον νομό Ηρακλείου Κρήτης. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Προθεσμία στους κατηγορούμενους για εμπρησμό
Εν τω μεταξύ,  νέα 48ωρη προθεσμία, ζήτησαν και πήραν, προκειμένου να απολογηθούν, οι τρεις συλληφθέντες ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς στις 28 Ιουλίου στο Κοκκάρι της Σάμου.
Οι τρεις κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή από τους άντρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα απ΄ όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, η οποία εξέπνευσε σήμερα το μεσημέρι. Φέρονται να πυρπόλησαν ποιμνιοστάσιο που ανήκε στον πατέρα ενός εκ των τριών.
Μόλις οι τρεις φερόμενοι ως δράστες της συγκεκριμένης πυρκαγιάς οδηγήθηκαν σήμερα σε εισαγγελέα και ανακριτή, οι δικηγόροι τους ζήτησαν και αυτοί με τη σειρά τους, νέα 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν από τους πελάτες για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν. Η νέα προθεσμία λήγει την Τετάρτη το μεσημέρι.

 news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...