Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η καθιστική ζωή βλάπτει σοβαρά την υγεία

Κάθε μία ώρα ακινησίας και καθιστικής ζωής αυξάνει κατά 7% τον κίνδυνο να πεθάνουμε από καρδιοπάθεια,όπως μας πληροφορεί η μελέτη του βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής έρευνας (MRC) που δημοσιεύτηκε χθές στο τεύχος της «Intenational Journal of Epidemiology”.H έρευνα που έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κέιμπριτζ αναφέρει ότι μόνο στην Βρετανία 193.000 άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιά κάθε χρόνο!

Οι επιστήμονες του MRC μελέτησαν για δέκα χρόνια τον τρόπο ζωής περίπου 13.000 κατοίκων της πόλης του Νόρφολκ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι...
κάθε ώρα που βλέπουμε τηλεόραση αυξάνει κατά 8% τις πιθανότητες να πάθουμε έμφραγμα… Ενώ όσοι παρακολουθούν τηλεόραση επί τέσσερις ώρες την ημέρα έχουν 28% περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κάποιο καρδιακό νόσημα ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες όπως είναι η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης.
Στην έρευνα δεν συμμετείχαν άτομα με ιστορικό καρδιοπαθειών ενώ οι ερευνητές υπολόγισαν τον χρόνο που οι συμμετέχοντες παρακολουθούσαν τηλεόραση με ερωτηματολόγια.Η δρα Κατρίν Βιντέλε που συμμετείχε στην έρευνα εξηγεί ότι το σώμα του ανθρώπου δεν είναι προορισμένο να κάθεται ακίνητο για μεγάλα χρονικά διαστήματα και συμπληρώνει: «Έχει σημασία να προσέξουμε πώς ο τρόπος της ζωής μας επηρεάζει την υγεία μας. Πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να δούμε αν άλλες καθιστικές δραστηριότητες, όπως η εργασία πίσω από έναν υπολογιστή ή το οδήγημα αυτοκινήτου προκαλούν τα ίδια αποτελέσματα. Επιλέξαμε ωστόσο την τηλεόραση επειδή είναι η πιο διαδεδομένη καθιστική απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...