ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΪΚΟΝ.....ΜΟΛΙΣ 310 ΘΕΡΜΙΔΕΣ!!!!
Συστατικά
- 340 γρ. Πέννες ολικής άλεσης
- 60 γρ. Μπείκον ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι βότκα
- 800 γρ. Ντοματάκια κονσέρβα
- ¼ του φλιτζανιού ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- ¼ του φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό
- Πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει. Μαγείρεψε τις πέννες για περίπου 12 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας
2Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι σόταρε λίγο το μπέικον για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να γίνει τραγανό
3Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 1 λεπτό περίπου
4Δυνάμωσε στγμιαία την φωτιά και ρίξε την βότκα (με προσοχή). Άφησε να βράσει και να εξατμιστεί στη μισή ποσότητα.
5Πρόσθεσε τις ντομάτες και το γάλα και λίγο κόκκινο πιπέρι για γεύση
6Στράγγιξε τα μακαρόνια και σέρβιρε με μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
http://www.tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου