Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Οίκος ανοχής στο Τορίνο, αντίγραφο της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά»


Η επιγραφή στην είσοδο της πολυκατοικίας έγραφε «Ακαδημία του Τορίνο», πίσω όμως από το πολιτιστικό κέντρο με τα 401 μέλη κρυβόταν καλά ένας οίκος ανοχής πολυτελείας, σχεδόν αντίγραφο εκείνου της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά».
Ο «παράδεισος της ηδονής» στην ιταλική μεγαλούπολη του Βορρά ήταν διακοσμημένος περίπου όπως και ο πύργος στην ταινία όπου πρωταγωνιστούσαν ο Τομ Κρουζ και η Νικόλ Κίντμαν. Αρχαία αγάλματα, βενετσιάνικες μάσκες, μανδύες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, καθρέφτες, κηροπήγια, πίνακες-αντίγραφα διάσημων ζωγράφων θύμιζαν έντονα το φιλμ του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούσαν ακόμη και τη μουσική της ταινίας, ενώ δίπλα στον τιμοκατάλογο με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υπήρχε μια αναπαραγωγή του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Μόνα Λίζα».

Ο οίκος ανοχής στον οποίο εργάζονταν τριάντα πόρνες και σύχναζαν πολλοί πλούσιοι πελάτες δούλευε σαν ρολόι και τα κέρδη ήταν πολλά. Ωστόσο, το συνεχές… πηγαινέλα έβαλε σε υποψίες μερικούς από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, που άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η ακαδημία δεν είχε καμία σχέση με θέματα πολιτιστικά. Ετσι ενημέρωσαν τη δημοτική αστυνομία που αφού κατέγραψε τις συνομιλίες μερικών πελατών του κέντρου που -σημειωτέον- στο καταστατικό ίδρυσής του υπήρχε άρθρο που αναφερόταν στον αγώνα κατά του πληρωμένου έρωτα και της πορνείας, ξεκίνησε την επιχείρηση στην οποία έδωσε το όνομα «Μάτια ερμητικά κλειστά».
Η έφοδος στο «πολιτιστικό κέντρο» έγινε την περασμένη εβδομάδα και ήταν επιτυχής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες του, έναν Ιταλό και μια Ρουμάνα, με την κατηγορία ότι διατηρούσαν παράνομο οίκο ανοχής και εξέδιδαν γυναίκες που δεν είχαν άδεια εργασίας. Η διαφήμιση του οίκου γινόταν μέσω μικρών αγγελιών σε τοπικές εφημερίδες, ενώ «ατού του μαγαζιού» ήταν ότι οι πελάτες δεν είχαν περιορισμούς στην ώρα παραμονής. Σε ταμπέλα εντός του διαμερίσματος υπήρχε η συμβουλή: «Μη χάνετε την ώρα σας σε συζητήσεις, αν και η τιμή δεν αλλάζει».

blogotsarka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...