Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αδιάβροχο iPad για δελφίνια

 

 Αμερικανοί επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τον κόσμο των δελφινιών και τον κώδικα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν, μέσω μιας αδιάβροχης έκδοσης του iPad. Δελφίνι επικοινωνεί ακουμπώντας στην οθόνη.

Σίγουρα όταν ο Στιβ Τζομπς παρουσίαζε το iPad στον κόσμο δεν σκεφτόταν ότι μπορεί να είχε απήχηση και στα δελφίνια.
Αμερικανοί επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τον κόσμο των δελφινιών και τον κώδικα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν μέσω μιας αδιάβροχης έκδοσης του iPad.
Ήδη, στο Μεξικό σε εγκαταστάσεις του Πουέρτο Αβεντούρας το iPad βοηθά την έρευνα αμερικανών επιστημόνων.
Οι επιστήμονες εκεί χρησιμοποιώντας το αδιάβροχο iPad προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον Μέρλιν, ένα πανέξυπνο δελφίνι.
"Ο Μέρλιν είναι αρκετά περίεργος και θέλει να εξερευνήσει το iPad", αναφέρει ο ερευνητής Τζακ Κασέγουιτζ.
Ο δύο ετών Μέρλιν επικοινωνεί με τους επιστήμονες ακουμπώντας τη μουσούδα του στο iPad επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορα σύμβολα.
"Αυτή η έκδοση του αδιάβροχου iPad είναι μέρος της έρευνάς μας και βοηθά τα δελφίνια να επικοινωνήσουν μαζί μας πατώντας στην οθόνη ανάμεσα σε μια πληθώρα συμβόλων τα οποία αναπαριστούν από αντικείμενα, δραστηριότητες μέχρι και συναισθήματα. Η εν λόγω έρευνα είναι κομμάτι μιας μακροσκελούς μελέτης πάνω στην νοημοσύνη των δελφινιών. Είναι γνωστό ότι τα δελφίνια είναι ιδιαιτέρως έξυπνα και επικοινωνούν μεταξύ τους ωστόσο δεν έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα εάν χρησιμοποιούν κάποια γλώσσα", τονίζει ο επιστήμονας  προσθέτοντας ότι το iPad είναι σημαντικό εργαλείο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...