Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Στον "αέρα" οι φετινές πανελλαδικές λόγω αποχής των βαθμολογητών

 

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα της Αθήνας έχουν ήδη κλείσει, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα και τα κέντρα της περιφέρειας. Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας σήμερα Παρασκευή (11/6).

Τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας συναποφάσισαν να πληρωθούν οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί σε δόσεις και με αμοιβές έως και 63% χαμηλότερες από πέρυσι. Τουτέστιν, οι βαθμολογητές θα πληρωθούν φέτος με 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ.

Ήδη, χθες Πέμπτη (10/6) έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων, καθώς και Χανίων στην Κρήτη.

Η ΟΛΜΕ προτρέπει τους καθηγητές να συνεχίσουν την κινητοποίηση έως ότου υπάρξει δέσμευση από το υπουργείο Παιδείας για άμεση, και χωρίς περικοπές, καταβολή των αποζημιώσεών τους. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Γκίνης δήλωσε ότι "για 1 ευρώ την ώρα ούτε σκλάβοι δεν βρίσκονται σήμερα", ενώ αρνήθηκε ότι η αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών συνιστά "λευκή απεργία", λέγοντας ότι "η εργασία της βαθμολόγησης είναι πέρα από τις υποχρεώσεις που έχει ένας εκπαιδευτικός".
Υπό τη σκιά των εξελίξεων, το υπουργείου Παιδείας προγραμματίζει έκτακτη σύσκεψη σήμερα. 

newstime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...