Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010: Η ώρα της εθνικής

Στις 12 Ιουνίου 2004 η Ελλάδα αντιμετώπισε στα τελικά του Euro τους Πορτογάλους μέσα στο σπίτι τους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Παίζοντας με τσαμπουκά και δύναμη απέδειξαν ότι τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι ακατόρθωτο. Ακριβώς 6 χρόνια μετά στις 12 Ιουνίου 2010 βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Ν. Κορέα η οποία φυσικά και είναι υπολογίσιμη δύναμη, όμως δεν είναι και από τις ομάδες που λες ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να τις κοντράρεις.

Σήμερα η εθνική μας έχει ραντεβού με την ιστορία της. Η πρόοδος που έχει κάνει υπό τις οδηγίες του Γερμανού προπονητή Otto Rehagel τα τελευταία 10 χρόνια είναι αξιοθαύμαστη. Από μια ομάδα που ποτέ δεν έπαιρνε μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις μετατράπηκε σε ένα δυνατό σύνολο, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου γινόταν ακόμη πιο δυνατό. Αποκορύφωμα των επιτευγμάτων της εθνικής είναι φυσικά η αλησμόνητη πορεία της στο Euro 2004 όπου κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας δύο φορές τους διοργανωτές Πορτογάλους μέσα στο σπίτι τους. Έπειτα μπορεί να μην κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο μουντιάλ του 2006, όμως προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2008. Στα παιχνίδια που έδωσε στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας είναι αλήθεια πως δεν άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους της με την απόδοσή της. Όμως δύο χρόνια αργότερα βρίσκεται να διεκδικεί με αξιώσεις μια πρόκριση από τον δεύτερο όμιλο του μουντιάλ 2010. Έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την πρόκριση μέσα στην Ουκρανία με σκορ 0-1, ενώ εκείνη είχε αποσπάσει λευκή ισοπαλία στην έδρα μας, μας αφήνει δικαιολογημένα να πιστεύουμε στο ''θαύμα'' της πρόκρισης. Όλοι λοιπόν πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθειά της στη Ν. Αφρική ελπίζοντας να ζήσουμε στιγμές εφάμιλλες με εκείνες του 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...