Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Πρεμιέρα Μουντιάλ: Ν. Αφρική - Μεξικό 1 - 1

Ισόπαλο ήταν το αποτέλεσμα του εναρκτήριου αγώνα μεταξύ των διοργανωτών και του Μεξικού. Σε έναν αγώνα όπου κυριάρχησε το Μεξικό, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι παραπάνω από τους αξιόμαχους Νοτιοαφρικανούς.

Η Νότιος Αφρική παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-5-1, ενώ το Μεξικό με 4-3-3. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 5', όταν έπειτα από χαμηλή σέντρα του Αγκιλάρ ο Ντος Σάντος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ασταθή επέμβαση του Κουνέ. Το Μεξικό μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε για δεύτερη φορά την εστία του Κουνέ στο 15' όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ντος Σάντος ο Φράνκο έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Η πρώτη ευκαιρία της Ν. Αφρικής στο παιχνίδι έγινε στο 17' όταν ο Πίεναρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 19' ο Ντος Σάντος έπειτα από λάθος του Μοντίσε έφυγε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουνέ. Η Ν. Αφρική αντέδρασε και στο 23' με ωραίο συνδυασμό βγήκε στην κόντρα αλλά την σέντρα που πραγματοποιήθηκε από δεξιά μπλόκαρε ο Πέρεθ. Το Μεξικό είχε την κατοχή της μπάλας και στο 33' έπειτα από πανέξυπνη μπαλιά του Βέλα ο Φράνκο δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουνέ, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Στο 38' σημείωσε γκολ ο Βέλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως ακυρώθηκε σωστά αφού ο Μεξικανός ήταν σε θέση οφ σάιντ. Ο Φράνκο απείλησε ξανά στο 41' αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι το Μεξικό μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Η Ν. Αφρική κατάφερε στο 55' με αντεπίθεση για σεμινάριο να σκοράρει το πρώτο τέρμα του φετινού μουντιάλ. Ο Μφέλα έδωσε φανταστική ασίστ στον Τσαμπαλάλα, και εκείνος με ασύλληπτο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πέρεθ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Στο 60' λεπτό ο Κουνέ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Ντος Σάντος, καθώς εκτινάχτηκε στο αριστερό γάμα της εστίας του και αποσόβησε την ισοφάριση. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τη Ν. Αφρική στο 66', καθώς μετά από σουτ του Μφέλα η μπάλα στρώθηκε στο Μοντίσε αλλά εκείνος κατά ''μαγικό'' τρόπο κατόρθωσε να αστοχήσει από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Επίσης πάλι ο Μοντίσε ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 70' όταν βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του απόκρουσε ο Πέρεθ (στη φάση αυτή ίσως υπάρχει περίπτωση πέναλτι). Η πολυπόθητη ισοφάριση για τους Μεξικανούς ήρθε στο 79' όταν έπειτα από λάθος του Μοκοένα, ο οποίος έμεινε στην περιοχή του και κάλυψε τρεις παίκτες του Μεξικού, ο Γκουαρδάδο έκανε την σέντρα, ο Μάρκεζ κοντρόλαρε την μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε με σουτ το 1-1. Το σκορ του αγώνα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό εάν ο Μφέλα ευστοχούσε σε τετ α τετ στο 90'. Έπειτα από μπαλιά του Κουνέ, βρέθηκε απέναντι από τον Πέρεθ αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μεξικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...